Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας παρουσία πολλών Τρικαλινών

ΤΟΠΙΚΑ15.12.2018 | 2:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 7-8-9 Δεκεμβρίου του 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ,  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ το ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) με θέμα ‘’Έρευνα και εκπαίδευση τον 21ο αιώνα’’.

Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν πολλοί μαθηματικοί του παραρτήματος Τρικάλων. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Θεοχάρης Δημήτριος εκτός από σύνεδρος, παρουσίασε εισήγηση με θέμα: “Άσκηση ηγεσίας με διακριτές μορφές δύναμης: Μια Χρήση Ανάλυσης Κοινωνικών Δικτύων”. Ξεχώρισαν επίσης, το π. μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. κ. Βαγενάς Κών/νος αλλά και οι π. πρόεδροι της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος, κ. Αμπράζης Στυλιανός και κ. Κεφάλας Γιάννης, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε ανελλιπώς το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων κ. Λύκας Βασίλειος, αλλά και πολλά μέλη του παραρτήματος μεταξύ των οποίων οι Αμπράζης Νίκος, Κογιάννης Χρήστος, Οικονόμου Ελένη και Πατέρας Γιάννης.

Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 85 πρωτοποριακές εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο με θέματα που άπτονται των Μαθηματικών και όχι μόνο, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, των Νέων Τεχνολογιών, της Ιατρικής, της Οικονομίας, κτλ.

Επίσης, έγιναν 7 κεντρικές ομιλίες, 1 στρογγυλό τραπέζι.

Το στρογγυλό τραπέζι είχε θέμα: ‘’Η βαρύτητα των μαθηματικών στην εκπαίδευση και την κοινωνία του 21ου αιώνα’’

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

– Συνάντηση των Παραρτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα

– Συνάντηση διαδικτυακού ιστοτόπου ‘’mathematika’’

– Συνάντηση διαδικτυακού ιστοτόπου –ομάδα ‘’lisari team’’

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

α) Μαθηματική Έρευνα και Μαθηματική Εκπαίδευση στην εποχή της Διεπιστημονικότητας.

β) Μαθηματική Έρευνα και Μαθηματική Εκπαίδευση στην εποχή Ψηφιακότητας και του Διαδικτύου.

γ) Μαθηματικά επιτεύγματα και Εκπαιδευτικές Προκλήσεις στην ιστορική και εξελικτική τους προοπτική.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. βράβευσε τον Θάνο Μικρούτσικο, Μαθηματικό-Συνθέτη Δημιουργό και στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή του Συνθέτη, του Μίλτου Πασχαλίδη του Κ. Θωμαίδη και του Θ. Παπαδόπουλου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης