Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Συνέντευξη Δ. Παπαστεργίου στην Καθημερινή

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ20.10.2022 | 5:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», στη στήλη «Γεύμα με την Κ» και στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην ερώτηση για το πώς ορίζει μια έξυπνη πόλη ο Δ. Παπαστεργίου τόνισε πως «Έξυπνη είναι μια πόλη που ακούει, που έχει έξυπνους ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται και πολίτες που αλληλεπιδρούν, συμμετέχουν», σημειώνοντας πως όλο αυτό θέλει «υπομονή, θέλει σχεδιασμό και θέλει ομάδα… Εκτός από ομάδα, απαιτεί και μια κοινωνία που να θέλει και η ίδια ν’ αλλάξει. Η έξυπνη πόλη, λοιπόν, για να δημιουργηθεί θέλει και ώριμες κοινωνίες που να θέλουν να αλλάξουν τις κακές συνήθειες».

Αναφέρθηκε μάλιστα με εγκωμιαστικά λόγια στις προηγούμενες δημοτικές αρχές σημειώνοντας πως πήρε και κράτησε από αυτές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ξεκίνημα της ψηφιοποίησης της πόλης σημείωσε πως «η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε την καινοτομία και την τεχνολογία ξεκίνησε από τον Μιχάλη Ταμήλο, ο οποίος δημιούργησε την «e-Trikala» αναπτυξιακή του δήμου. Από εκεί έγινε η αρχή. Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν πόλεις που μπορούν να σκεφτούν διαφορετικά… Αλίμονο αν αναλύσουμε την έξυπνη πόλη και μας μείνει ένας υπολογιστής και πέντε καλώδια. Οχι, δεν είναι αυτό. Η έξυπνη πόλη είναι νοοτροπία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης