Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20.09.2023 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη στο αμερικανικό μέσο CNN παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά. Μετά από 13 χρόνια καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας. Εχουμε ρεκόρ φέτος στον τουρισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στην κακοκαιρία και τα σοβαρά προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

«Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το ρίσκο να πληγεί ο τουρισμός εξαιτίας των ακραίων φαινομένων που εμφανίζονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, εμφανίστηκε καθησυχασμένος.

«Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεταο στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο».

Όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας απάντησε: «Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τα εδαφικά θέματα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης