Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Συνεπείς οφειλέτες: Ξεμπλοκάρουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ19.12.2018 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία προβλέπει τη σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από κατάσχεση με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι φορολογούμενοι που χρωστάνε στην εφορία θα μπορούν να αποδεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με την προϋπόθεση να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των χρεών τους και να είναι συνεπείς. Δηλαδή να πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

Το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, θα είναι τρεις με τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την Εφορία ο οφειλέτης. Για παράδειγμα, αν η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 500 ευρώ, το ποσό που θα μπορεί να κινηθεί στον μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό θα είναι 1.500 ή 2.000 ευρώ.

Με τη ρύθμιση που προωθείται εάν ο φορολογούμενος υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση και ξεκινήσει να πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις θα ανακτήσει σταδιακά τον έλεγχο του λογαριασμού του. Με την πληρωμή της πρώτης δόσης και με την καταβολή 750 ευρώ που προβλέπεται στο παράδειγμα θα έχει τη δυνατότητα να κινήσει ποσό ύψους 2.250 ή 3.000 ευρώ. Κάθε επόμενο μήνα, όσο η ρύθμιση της οφειλής τηρείται, το ποσοστό απελευθέρωσης του λογαριασμού θα διευρύνεται.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης