Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Συνεργασία αναπήρων με το Νοσοκομείο

ΤΟΠΙΚΑ09.07.2018 | 8:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων είναι η δομή υγείας στην οποία απευθύνονται στο νομό Τρικάλων το σύνολο των πολιτών και δη τα άτομα με αναπηρία. Ως δημόσια δομή λοιπόν, πρέπει να μπορεί να παρέχει το σύνολο των ιατρικών εξετάσεων και παρεμβάσεων ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των ασθενών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, ξεκίνησε μια σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μια συνεργασία με λίγα λόγια, ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλυθούν προβλήματα που τυχόν υπάρχουν, ώστε να μην εμποδίζεται σε καμία περίπτωση η περίθαλψη των αναπήρων.

Ειδικότερα,  η Πρόεδρος, κ. Ελένη Καϊμά και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Τρικάλων «Η Αρωγή» πραγματοποίησαν την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων, κ. Δ.Παρθένη. Ήδη έχει ανακοινωθεί  από το Νοσοκομείο η οδοντιατρική κάλυψη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και σύντομα θα υπάρξει κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. της «Αρωγής» με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Στόχος είναι  να καταγραφούν και να ιεραρχηθούν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο της περίθαλψής τους τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα και αναπηρία, ώστε να υπάρξει επίλυση και η καθημερινότητά τους να γίνει πιο εύκολη. Το σημαντικό είναι δε να μην χρειάζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων η μετακίνησή τους σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά να απευθύνονται για ιατρικές υπηρεσίες εντός νομού και χωρίς προβλήματα.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης