Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνεργασία Δ. Πύλης και ΚΟΙΝΣΕΠ «Κεφαλοπόταμος»

ΤΟΠΙΚΑ25.05.2024 | 9:07 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πύλης και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινής Ωφέλειας «ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» με αντικείμενο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής σε διάφορους τομείς.

Η συνεργασία των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει με μία πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Άγγελου Πατσιατζή και της Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δ. Πύλης κα. Μαρίνας Πανάγου και εναγκαλίστηκε αμέσως από το Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα.

Από τον Ιανουάριο του 2024 με συνεχείς επαφές και έντονων διεργασιών και ως και την Ημερίδα την 1/3/2024 με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στη βιώσιμη ανάπτυξη» καθορίστηκαν τα μελλοντικά πεδία συνεργασίας. σε τομείς όπως η κοινωνική και οικονομική ισότητα, η κοινωνική συνοχή, η στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από δράσεις του εναλλακτικού τουρισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, τον εθελοντισμό, την αειφόρο διαχείριση του πλούσιου περιβαλλοντικού πλούτου και γενικότερα ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά την βιωσιμότητα της περιοχής του Δήμου Πύλης, που τελικά κατέληξαν στην έγκριση του Μνημονίου Συνεργασίας από το Δ.Σ.

Μέσα από αυτό εκτός των άλλων προβλέπεται η αναζήτηση και αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, της παροχής συμβουλευτικών δράσεων μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ Κεφαλοπόταμος αλλά και από τρίτους συνεργαζόμενους φορείς όχι μόνο στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αλλά σε όλα τα πιο πάνω θεματικά αντικείμενα μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δράσεις πεδίου.

Τέλος η θετική συνθήκη που αρχίζει να διαμορφώνεται με το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΠΥΛΗΣ αλλά και επικείμενων δράσεων του ΕΣΠΑ στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας και του περιβάλλοντος καθιστά τη συνεργασία απολύτως αναγκαία.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης