Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Σαρακατσαναίων για το 41ο Αντάμωμα

ΤΟΠΙΚΑ12.04.2023 | 5:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, επιβεβαίωσε η συνάντηση των δύο πλευρών στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας και των συλλόγων Τρικάλων και Καρδίτσας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου τη Μ. Τετάρτη. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης, η συνέχιση της συνεργασίας για την οργάνωση του 41ου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων που φέτος θα διεξαχθεί το τριήμερο 23-25 Ιουνίου, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Θα είναι, δε, αφιερωμένο, στους Έλληνες Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας, με τον πρόεδρο της ΠΟΣΣ κ. Γιώργο Μουτσιάνα, να τονίζει στον κ. Παπαστεργίου την επίλυση από την πλευρά της κυβέρνησης, ζητημάτων σχετικών με την ιθαγένεια των Σαρακατσαναίων της γειτονικής χώρας.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ειδικότερα ζητήματα, που σχετίζονται με τα της οργάνωσης και της φιλοξενίας των επισκεπτών/τριών.
Από την πλευρά της ΠΟΣΣ παρέστησαν, ακόμη, οι κ.κ. Βασίλης Τσακνάκης (μέλος ΔΣ), Κώστας Ζυγογιάννης (μέλος ΔΣ και πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας), Σοφία Κωστούλα (μέλος επιστημονικής επιτροπής), Στέφανος Μπέης (πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων), Χρήστος Ρούσσιας (εκπρόσωπος Συλλόγου Τρικάλων στην ΠΟΣΣ). Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά και Μιχάλης Λάππας και η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης