ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ17.02.2023 | 5:26 μμ
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Την ΚΕΔΕ επισκέφθηκε ο εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και κοινοβουλευτικός υφυπουργός του υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Ζέρεν Μπάρτολ στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.
Τον Ζέρεν Μπάρτολ υποδέχτηκε – διαδικτυακά – ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η ισχυρή θέληση και των δύο μερών για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ενώσεων Δήμων των δύο χωρών και την προώθηση θεματικών συνεργασιών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, αφού καλωσόρισε τον κ. Μπάρτολ, τόνισε πως τώρα που η πανδημία φαίνεται να έχει υποχωρήσει, είναι η ώρα να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η συνεργασία ελληνικής και γερμανικής Αυτοδιοίκησης και σε νέα πεδία υπό το πρίσμα των νέων προκλήσεων του σήμερα.
Σε ότι αφορά στη συνεργασία ελληνικής και γερμανικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως πλέον πρέπει να δούμε νέα πεδία, όπως αυτά της ενέργειας, της κοινωνικής κατοικίας, της βιώσιμης κινητικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης, των έξυπνων πόλεων, της Διακυβέρνησης, της κλιματικής αλλαγής.