Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Συνεργασία για τα Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων

ΤΟΠΙΚΑ02.02.2024 | 4:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με άλλους ΟΤΑ της χώρας για τα Δίκτυα Αρχαίων Ασκληπιείων εντείνεται. Κι αυτό προκύπτει από την δικτυακή επικοινωνία του Νίκου Σάκκα με άλλους δημάρχους της χώρας.

Μια νέα αρχή συμφώνησαν να κάνουν οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Κω, Επιδαύρου, ως προς το Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων. Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη από κοινού σε διαδικτυακή «συνάντηση» των τριών Δήμαρχων.

Οι Νίκος Σακκάς (Τρικκαίων), Τάσος Χρόνης (Αρχαίας Επιδαύρου) και Κω (Θεοδόσης Νικηταρά) συνομίλησαν επί της υπάρχουσας κατάστασης, συμφωνώντας να προχωρήσουν σε αναμόρφωση πλευρών του τρόπου λειτουργίας του Δικτύου. Επιχειρείται, δε, μια πιο συγκεκριμένη μορφή και πιο συγκεκριμένη προοπτική για την προώθηση των στόχων του Δικτύου. Το επόμενο διάστημα, μετά τη συνεργασία των τριών Δήμων, θα προκύψει σαφέστερη εικόνα για τοπ πλαίσιο και τη μορφή με την οποία θα κινηθεί το Δίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο ξεκίνησε την πορεία του το 2017, όταν ιδρύθηκε από τους τότε Δημάρχους Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιου και Κω Γιώργου Κυρίτση. Ακολούθησε πορεία ενίσχυσης σε επιστημονικό και δημοτικό επίπεδο, αλλά η πανδημία φρέναρε την υλοποίηση των στόχων και των επιδιώξεων. Πλέον, η νέα βάση στην οποία τίθεται το Δίκτυο, επιδιώκει τη νέα πορεία του με ανανεωμένη στοχοθεσία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης