Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συνεργασία για την ίδρυση κοινότητας «έξυπνης» συνύπαρξης με την αρκούδα

ΤΟΠΙΚΑ11.03.2024 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Bear-Smart Corridors θα προχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα φορείς.

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι Δημοτικές Αρχές των Τρικάλων και των Μετεώρων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και όλοι οι εταίροι του προγράμματος. Επίσης, έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και οργανώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων και την τοπική οικονομία.

Το πρόγραμμα LIFE Bear-Smart Corridors στοχεύει στην ενίσχυση των πληθυσμών της εμβληματικής καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και την Κεντρική Ιταλία μέσω της διατήρησης και της διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων κίνησης των καφέ αρκούδων, γνωστών ως “διαδρόμων συνύπαρξης”. Στόχος του είναι η ενίσχυση της συνύπαρξης μέσω της λήψης προληπτικών μέτρων για την εξάλειψη απειλών και τη βελτίωση των συνθηκών για τις αρκούδες στους διαδρόμους συνύπαρξης, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων προβλέπεται η δημιουργία μιας Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων. Η Κοινότητα θα αποτελέσει μία κοινωνική δομή που θα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων, επιχειρήσεων και κατοίκων της περιοχής, με βασικό στόχο την υποστήριξη της κοινωνικής αποδοχής των καφέ αρκούδων για τη μείωση των συγκρούσεων και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων προώθησης ήπιων μορφών τοπικής ανάπτυξης, με βάση την παρουσία του είδους στην περιοχή. Παράλληλα, η Κοινότητα θα υποστηρίξει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη φύση, εντός και γύρω από τους διαδρόμους συνύπαρξης, ενημερώνοντας τις τοπικές κοινότητες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στην Κοινότητα μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως κτηνοτροφικοί, μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, κυνηγετικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), ταξιδιωτικοί πράκτορες, αναπτυξιακές εταιρίες, επιχειρήσεις, ΚοινΣΕπ, και άλλοι. Οι εν λόγω εκπρόσωποι θα καλούνται να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Κοινότητας, η οποία θα συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά το έτος. Για να συμμετάσχετε στην Κοινότητα επικοινωνήστε με το email g.chatzinakos@callisto.gr.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης