Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Στόχος η ανάδειξη του Δήμου Τρικκαίων ως διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Εφαρμογών Τηλεματικής για τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και τους επισκέπτες

Συνεργασία με τέσσερα Ινστιτούτα του Δήμου Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2018 | 7:41 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Συζήτηση και λήψη απόφασης  για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, της e-Trikala A.E. και τεσσάρων των Ινστιτούτων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για τα Ινστιτούτα,   Βιο-οικονoμίας και Αγρο-τεχνολογίας (ΙΒΟ), Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (IMET), Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) και Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Το θέμα θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι στόχοι

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εισήγηση, που υπογράφει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου,  βασικό στόχο αυτή η συνεργασία έχει την ανάδειξη του Δήμου Τρικκαίων ως ευφυή πόλη και διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Εφαρμογών Τηλεματικής για τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και τους επισκέπτες της, μέσω των ακόλουθων δράσεων:

-Δράσεις σχετικές με Ευφυή Γεωργία και Αγρο-Ρομποτική που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και προσφορά στους παραγωγούς της περιοχής συστημάτων παρακολούθησης, επεξεργασίας αγρονομικών δεδομένων και συστημάτων στήριξης απόφασης για την εφαρμογή του πλαισίου «Γεωργία Ακριβείας», καθώς και πιλοτική ανάπτυξη επίγειων και εναέριων εφαρμογών  αγρο-ρομποτικής.

-Δράσεις ανάπτυξης Κέντρου Παρακολούθησης και Ρύθμισης Κυκλοφορίας, αλλά και εφαρμογές τεχνολογιών Συνεργατικών συστημάτων και Διαδικτύου πραγμάτων για προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών Μεταφορών και Τουρισμού στους πολίτες κι επισκέπτες της πόλης, συμπεριλαμβανομένων δράσεων ευφυούς κινητικότητας για ανθρώπους και φορτία.

-Δράσεις σχετικές με Υπηρεσίες και τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών που βελτιώνουν την ποιότητα και τον τρόπο παροχής υπηρεσιών Ψηφιακών Πόλεων (smart Energy, Smart Health), όπως τεχνολογίες που σχετίζονται με τη συγκέντρωση, ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων μεγάλου όγκου, τη διαχείριση περιεχομένου και ψηφιακές υπηρεσίες μέσω χρήσης Open Data & Api’s, ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών web και Mobile, δισδιάστατη / τρισδιάστατη απεικόνιση για την συμμετοχή των πολιτών στη ζωή της πόλης, Πράσινες τεχνολογίες ICT, συστήματα λήψης αποφάσεων μετά από επεξεργασία συλλεχθέντων δεδομένων από ΙοΤ υποδομές, ευρυζωνικότητα, τεχνολογίες νέφους, Blockchain, Τεχνητή νοημοσύνη.

-Δράσεις σχετικές με Βιοϊατρική και Βιοτεχνολογία για τη  βελτίωση της γενικής υγείας του πληθυσμού, την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, την αξιοποίηση της βιοποικιλότητας, την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνολογιών υψηλής απόδοσης (-ομικές τεχνολογίες) και τη διαχείριση βιοδεδομένων μεγάλης κλίμακας, στην υγεία και τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η υλοποίηση των θα επιτευχθεί με συγκεκριμένους  τρόπους και διαδικασίες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης