Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων

Συνεργασία του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ04.12.2023 | 5:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τη Γ΄ τάξη (τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 και Γ4) και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εφήβων μαθητών/τριών σε σχέση με τις νέες προκλήσεις, συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων.

Η κ. Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου, επισκέφτηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα, 20/11/2023, την Τρίτη, 21/11/2023, την Δευτέρα, 27/11/2023 και την Τρίτη, 28/11/2023 και υλοποίησε τέσσερα δίωρα βιωματικά εργαστήρια με θέμα: “Ψυχική υγεία: Εφηβεία, εξαρτήσεις και εξαρτησιογόνες συμπεριφορές – Αλληλεπίδραση με επαγγελματίες ψυχικής υγείας”.

Ο στόχος των βιωματικών εργαστηρίων ήταν η ενίσχυση και η ενδυνάμωση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των εφήβων (αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοεικόνα) σε σχέση με τις εξαρτήσεις και εξαρτησιογόνες συμπεριφορές αλλά και η γνωριμία των μαθητών/τριών με επαγγέλματα ψυχικής υγείας (ΣΕΠ).

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων.

Υπεύθυνη της δράσης και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τη Γ΄ Γυμνασίου ήταν η κ. Αναστασία Στουκογεώργου, ΠΕ78, σε συνεργασία με τις/τους εκπαιδευτικούς Σταυρούλα Βαμπούλα, ΠΕ02, Σταυρούλα Μπίτη, ΠΕ02, Σταύρο Ταμπάκη, ΠΕ11 και Δημήτριο Γέρμανο, ΠΕ02.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης