Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ VOLTERRA ME ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22.04.2019 | 6:00 μμ

Αιολικό Πάρκο VOLTERRA

Αιολικό Πάρκο VOLTERRA

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Η Volterra και η ΔΕΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της παραγωγής πράσινης ενέργειας

Στην από κοινού ανάπτυξη και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 69,7 MW συμφώνησαν και προχωρούν η ΔΕΗ (μέσω της ΔΕΗ-ΑΝ) και η VOLTERRA, θυγατρική του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου AVAX. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξαγοράζει το 45% των μετοχών δυο εταιρειών (SPV) της VOLTERRA που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα η μία δυο αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία ισχύος 16 MW που ήδη λειτουργούν με FiP 98 €/MWh και η άλλη δυο αιολικά πάρκα στη Βοιωτία το ένα ισχύος 42,9 MW με FiP 98€/MWh και το άλλο 10,8 MW με FiP 56,45€/MWh, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Η σύμπραξη αυτή, με σημαντικά οφέλη για αμφότερες τις εταιρείες, δημιουργεί το κλίμα και τις συνθήκες και για άλλες παρόμοιες μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ τους στον τομέα των ΑΠΕ.

Για τη σύμπραξη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volterra Α.Ε. κ. Πάνος Νίκου, δήλωσε:
Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για τη συνεργασία μας με τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα, διότι, με τον τρόπο αυτόν η Volterra ευελπιστεί να επιταχύνει την επίτευξη του στρατηγικού της σχεδιασμού, για την ενίσχυση της ανάπτυξής της στον τομέα της παραγωγής πράσινης ενέργειας.
Το άριστο κλίμα που επικράτησε καθ΄όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ, μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη για ανάλογες στρατηγικές συμφωνίες στο μέλλον.

Μαρούσι, 19/04/2019
Για τη Volterra Α.Ε.
Γραφείο Τύπου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης