Δευτέρα 08.03.2021 | Εορτάζουν: Ερμής, Θεοφύλακτος, Φυλακτός, Φυλαχτός, Θεοφύλακτη, Φυλακτή, Φυλαχτή, Φυλαχτούλα

Σύνθημα νίκης και ελπίδας έδωσε Κώστας Κρεμμύδας

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2019 | 10:02 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

«Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου μας, εμπιστευόμαστε και στηριζόμαστε στους δραστήριους, ικανούς και δημιουργικούς κατοίκους μας. Οργανώνουμε, σχεδιάζουμε και πορευόμαστε με συνολικό σχέδιο δράσεων και έργων.  Οραματιζόμαστε ένα δήμο, ισόρροπο, ισότιμο, δημιουργικό.».

Με την παραπάνω αναφορά ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» κ. Κώστας Κρεμμύδας, έδωσε το στίγμα των σχεδίων στην επόμενη δημοτική περίοδο. Χαρακτήρισε άκρως δυναμική τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Τρικάλων, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, το σχεδιασμό και τις θέσεις του συνδυασμού του.

Έγινε δεκτός με θέρμη και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Υπεραμύνθηκε της ενεργοποίησης των πολιτών, στην καθημερινή τους συμμετοχή και στη θεσμοθέτηση  μεθόδων και θεσμών διαβούλευσης και άμεσης δημοκρατίας.

«Είναι η μεγάλη αλλαγή που ονειρευόμαστε για τη δημαρχία των Τρικαλινών και δεν μπορεί να γίνει  χωρίς τη συμμετοχή των συμπολιτών μας. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια συμμαχία με τους πολίτες. Και για την καλύτερη καθημερινή λειτουργία της πόλης, και για να στηρίξουν και ν’ αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας για τις δύσκολες αλλαγές που είναι απαραίτητο να κάνουμε.», τόνισε στην ομιλία του.

Κατά την ομιλία του κ. Κρεμμύδα έγινε αναφορά στις προτεραιότητες με σημαντικότερη εκείνη της οικονομικής αναδιάταξης  του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ώστε να καθίστανται λειτουργικοί και ανεξάρτητοι από το εγχώριο ασφυκτικό οικονομικό κρατικό εναγκαλισμό.

«Οι πολίτες πρέπει να «βλέπουν που πάνε τα χρήματα τους», ώστε να αισθάνονται υπεύθυνοι και να ελέγχουν τη διαχείριση τους. Η οικονομική αυτάρκεια θα οδηγήσει στον  επαναπροσδιορισμό και στη  μείωση των δημοτικών τελών και στην ελάφρυνση του οικονομικού βάρους των συμπολιτών μας.», τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο ίδιος μετέφερε την άποψη ότι δεν θα λειτουργήσει μόνο για τα Τρίκαλα ή κάποια κοινότητα. Θα λειτουργήσει με ολιστική αντίληψη αντιμετωπίζοντας τον Δήμο  ενιαία, εντάσσοντας αρμονικά τις ιδιαιτερότητες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις ανάγκες της κάθε περιοχής σε ένα σύνολο ενεργειών και δράσεων.

Στο περιθώριο της ομιλίας άσκησε έντονη κριτική στην νυν δημοτική Αρχή, για τα έργα και τις ημέρες της, τονίζοντας ότι την Δευτέρα ο Δήμος Τρικκαίων αλλάζει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop