Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Συντήρηση καυστήρων φυσικού αερίου

ΤΟΠΙΚΑ30.11.2019 | 2:06 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σημαντική είναι η συντήρηση καυστήρων και του υπόλοιπου εξοπλισμού των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου προειδοποιούν οι επαγγελματίες στα Τρίκαλα, όπως αναφέρουν τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από μια κακή συντήρηση αφενός μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω βλάβες ενώ αφετέρου στοιχίζουν σαφώς περισσότερο στους χρήστες.

Η οικονομική κατάσταση βέβαια είναι τέτοια που πολλοί αμελούν αυτή τη διαδικασία. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την παραβλέπουν ενώ θα πρέπει να απευθύνονται σε αντίστοιχη ειδικότητα επαγγελματιών για την πλήρη και ασφαλή κάλυψή τους.

Tο φυσικό αέριο καλύπτει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών, όπως η κεντρική ή αυτόνοµη θέρμανση, το μαγείρεµα και το ψήσιµο, η παραγωγή ζεστού νερού, η παραγωγή ατµού, η ξήρανση, οι βιομηχανικές εφαρμογές, ο κλιματισμός και η συμπαραγωγή ηλεκτρισµού θερµότητας. Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου χαρακτηρίζονται εσωτερικές μέχρι την έξοδο απαγωγής καυσαερίων. Στις διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται οι σωληνώσεις, οι βάνες, οι συσκευές χρήσης φυσικού αερίου, οι θυρίδες αερισμού, οι συνδέσεις, η καπνοδόχος, τα φρεάτια και τα λοιπά συναφή εξαρτήματα, καθώς και τυχόν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Εξωτερικές χαρακτηρίζονται οι υπόλοιπες διατάξεις που καταλήγουν στον κεντρικό αγωγό παροχής φυσικού αερίου που βρίσκεται υπόγεια στις οδικές αρτηρίες.

Πλέον, είναι δυνατή και η σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser), η οποία αποτελεί μια εναλλακτική τεχνική λύση για την αυτόνομη σύνδεση μεμονωμένων διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, σύμφωνα με την οποία οι μετρητές φυσικού αερίου (smart meters, με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω ειδικής πλατφόρμας), τοποθετούνται εξωτερικά του κτηρίου στο ύψος των μπαλκονιών των διαμερισμάτων και σε μικρή απόσταση από τις συσκευές. Πρόκειται για μια διάταξη σωληνώσεων, η οποία ξεκινά από τον ρυθμιστή φυσικού αερίου και οδεύει εξωτερικά επί της όψης του κτηρίου και έως το ύψος των μπαλκονιών των ορόφων, δίνοντας τη δυνατότητα τροφοδοσίας των μετρητών.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης