Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Συντήρηση των σηράγγων του Νομού Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ09.08.2019 | 2:48 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην συντήρηση των σηράγγων του οδικού δικτύου του Νομού Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για έξι σήραγγες στα ορεινά του Νομού στις οποίες θα προχωρήσει η συντήρηση και η αποκατάσταση όλων των βλαβών, με το ύψος του έργου να φτάνει τις 230.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια «τη σύμβαση για το έργο «Συντήρηση – λειτουργία σηράγγων οδικού δικτύου Ν. Τρικάλων – Έτους 2019» προϋπολογισμού 230.640,00 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως τόνισε ο κ. K. Αγοραστός: «Μέλημα της αιρετής Περιφέρειας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Η ασφάλεια των σηράγγων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ένα ζήτημα για το οποίο η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη. Με τις δικές μας δυνάμεις όμως και σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους, κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην υπάρχουν προβλήματα στη συντήρησή τους».

Αντικείμενο του έργου «Συντήρηση – λειτουργία σηράγγων οδικού δικτύου Ν. Τρικάλων – Έτους 2019 » προϋπολογισμού 230.640,00 € για εργασίες και Φ.Π.Α. είναι :

α) η συντήρηση, λειτουργία και η αποκατάσταση των βλαβών όλων των Η-Μ εγκαταστάσεων των σηράγγων που βρίσκονται στο οδικό τμήμα της αρ. 2 πρωτεύουσας επαρχιακής οδού Πύλης – Στουρναρέϊκων – Μεσοχώρας μέχρι την διασταύρωση με την Εθνική Οδό Τρικάλων – Άρτας και στο τμήμα Αρματωλικό – Αγίας Κυριακής ήτοι:

ΓΚΡΟΠΑ

ΠΛΑΚΕΣ

ΜΕΣΟΧΩΡΑ

ΑΕΤΟΣ

ΠΑΧΤΟΥΡΙΟ

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

για να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων στις σήραγγες, οι οποίες ελέγχονται από τρία ανεξάρτητα κέντρα ελέγχου».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop