Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Συντηρούνται οι γέφυρες του Νομού

ΤΟΠΙΚΑ27.09.2019 | 12:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην συντήρηση των γεφυρών του Νομού προχωρούν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με ένα έργο ύψους 1 εκατ. ευρώ, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η συντήρηση περιλαμβάνει την γέφυρα στον «Καραβόπορο» τη γέφυρα «Κονδύλη» και άλλες μικρότερες γέφυρες του οδικού δικτύου του Νομού. Το έργο περιλαμβάνει και την καθαίρεση της γέφυρας επί της οδού Κεφαλοβρύσου – Διαλεχτού,  αφού ολοκληρωθεί και δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα.

Για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως «σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας πρόκειται να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο που αφορά στη συντήρηση των γεφυρών στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.  Είναι ένα έργο το οποίο συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας στη μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων . Τα έργα πέραν της χρησιμότητάς τους συντηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση και συντήρηση γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (οδικό δίκτυο εθνικό , επαρχιακό , λοιπό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Π.Ε. Τρικάλων. Συγκεκριμένα  στα πλαίσια του έργου θα γίνουν:

– Εργασίες συντήρησης της γέφυρας επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης στην θέση «Καραβόπορος», ήτοι:

1) Τοποθέτηση αρμών συστολο-διαστολής,

2) Κατασκευή πλακών συνέχειας και πλακών πρόσβασης

3) Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας

– Εργασίες συντήρησης της γέφυρας «Κονδύλη» επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Άρτας, ήτοι: εφαρμογή υφασμάτων ινών υάλου και ανθρακοελασμάτων για την ενίσχυση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας

– Καθαίρεση της γέφυρας επί της οδού Κεφαλοβρύσου-Διαλεχτού (ανωδομή, βάθρα), η οποία θα γίνει αφού ολοκληρωθεί και δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα. Τα υλικά που θα προκύψουν θα μεταφερθούν σε εγκεκριμένο δανειοθάλαμο.

– Εργασίες διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε γέφυρες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων όπου κριθεί απαραίτητο μετά από εντολή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας..

– Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όπου κριθεί απαραίτητο σε γέφυρες του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Τρικάλων μετά από εντολή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020