Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Απολογισμός από την Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ08.06.2019 | 4:40 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την Καλαμπάκα επέλεξαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης για να σημάνουν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εθνικών εκλογών.

Μέσα από τη Συνέντευξη Τύπου, θέλησαν να μιλήσουν για το διακύβευμα των εκλογών αλλά και να αποτιμήσουν κατά κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ερμηνεύοντας τη στάση των πολιτών. Μέσα στο πλαίσιο της συνέντευξης αναφέρθηκαν εκτενώς στα έργα που έχεο δρομολογήσει και έχει υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων. Έργα που αφορούν τόσο το κοινωνικό σύνολο όσο και την αναπτυξιακή πορεία του νομού, δίνοντας έμφαση στην αποπεράτωση του Ε-65 καθώς και όσα έχουν υλοποιηθεί μέσα από τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης με προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και πολλά ακόμη, με το σύνολο επενδύσεων σε υποδομές του νομού Τρικάλων να αγγίζουν και να ξεπερνούν τα 60 εκ ευρώ μόνο για την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.

Την συνέντευξη Τύπου προλόγισε η κα Πέρυ Χαριτοπούλου με ενεργό συμμετοχή στο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας το λόγο στους βουλευτές. Ξεκινώντας η κα Δριστέλη αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς που έχει συμβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων. Αναφέρθηκε στον Ε-65, στην ηλεκτροκίνηση σε ότι αφορά και στη στήριξη του τουρισμού, το ΙΕΚ που ιδρύθηκε στο δήμο Μετεώρων και γενικότερα στην αναβάθμιση των δομών Παιδείας. Από την πλευρά του κ. Σάκης Παπαδόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση αναφέροντας ότι όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση, δομές που έπρεπε να υπηρετήσουν την κοινωνία βρισκόταν υπό κατάρρευση και παρόλο αυτά κατάφεραν όχι μόνο να κρατηθούν όρθιες αλλά και να συντελεστεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Όπως στην περίπτωση των νοσοκομείων, όπου είχαν προηγηθεί με φιλελεύθερη τακτική οι απολύσεις χιλιάδων γιατρών με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξήσει σήμερα σημαντικά τους πόρους που αναλογούν στη δημόσια υγεία, να έχει προχωρήσει στη στελέχωση όλων μονάδων κατά το δυνατό  ενώ και στα επόμενα σχέδια συγκαταλέγεται η περαιτέρω ενίσχυσή τους. «Ζητούμενο ήταν να καλύψουμε ανάγκες με εκρηκτικό χαρακτήρα. Μέχρι και η τμήμα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο υπολειτουργούσε» ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο κομμάτι του έκρυθμου πολιτικού σκηνικού αναφέρθηκε καταρχάς ο κ. Σιμορέλης από την πλευρά του τονίζοντας ότι τα τελευταία γεγονότα όπου βρέθηκαν στο επίκεντρο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να προχώρησαν σε μετατάξεις δικών τους προσώπων στη Βουλή , ναι μεν έχουν να κάνουν με λάθος επιλογές, ωστόσο αφορούσαν ρυθμίσεις που ομόφωνα ψηφίστηκαν. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, άσκησε δριμύτατη κριτική στα γαλάζια στελέχη της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να «κουνάνε το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ» μιας και επί χρόνια, όπως ανέφερε ασκούσαν πελατειακή πολιτική.

Για τα Μετέωρα

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφιερώθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τα Μετέωρα και την κυριότητά τους ως εκτάσεις γης, μετά τη δήλωση 6.000 στρεμμάτων στο κτηματολόγιο από τη μοναστική κοινότητα της περιοχής. Παρόντες στην ανοιχτή συνέντευξη Τύπου ήταν και μέλη της κίνησης πολιτών Μετέωρα για Όλους και δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά των βουλευτών επισημάνθηκε ότι για το ζήτημα των Μετεώρων – κυρίως βέβαια σε ότι αφορά το Προεδρικό διάταγμα που απαγόρευε δραστηριότητες,  έγιναν όλες οι πολιτικές κινήσεις που έπρεπε ενώ αναμένεται και το πόρισμα για την έκβαση της υπόθεσης. ΣΕ ότι αφορά το θέμα του κτηματολογίου, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ η κα Χαριτοπούλου η οποία επαγγελματικά είναι νομικός, τόνισε ότι το θέμα πρέπει να εξαντληθεί σε νομικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρχει συνέργεια και με τη δημοτική αρχή που προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην κατεύθυνση αυτή, καλώντας όλους τους παράγοντες αλλά και την ίδια την κοινωνία να πάρουν θέση γύρω από αυτό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης