Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

ΣΥΡΙΖΑ: Διχογνωμίες…. για τη στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ30.08.2018 | 6:13 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Εντελώς διαφορετική διάσταση από εκείνη που μέχρι και πρόσφατα έδιναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τη στήριξη των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνει ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Νταούλας. Όπως ανέφερε μιλώντας στη Λέσχη 97,6:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη για το πώς θα κινηθεί το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Λέμε ότι μετά τα μνημόνια η αυτοδιοίκηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της χώρας, γι αυτό θα κρίνουμε και τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν και τα προγράμματα τους.

Η πολιτική φιλοσοφία μας είναι διαφορετική από αυτή που εκφράζει ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος είναι ενάντια στο νόμο της απλής αναλογικής. Άρα προφανώς δεν είναι και από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες θα στηρίξουμε. Ο ίδιος είναι και μέλος της Ν.Δ., γι αυτό και οι πολιτικές τοποθετήσεις του ως τώρα δεν μας αφήνουν περιθώρια να συνεργαστούμε πολιτικά. Με την προσωπική άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος μας Σάκης Παπαδόπουλος προφανώς και δεν συμφωνούμε».

Μετά από αυτή την απόσταση που έλαβε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ από το βουλευτή κ. Παπαδόπουλο, ο γραμματέας συνέχισε λέγοντας επίσης «Τη διακήρυξη του ‘Μένουμε Τρίκαλα’ τη διάβασα, καλή θα ήταν μόνο ως έκθεση ιδεών. Δεν λέει κάτι ως πρόγραμμα για τη διοίκηση ενός Δήμου σαν των Τρικάλων, απέχει πολύ από αυτό που εμείς θέλουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συγκροτημένα τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές πολιτικές. Αν σε μια τέτοια κίνηση υπάρχουν στελέχη της Νομαρχιακής μας επιτροπής,  το καταστατικό μας προβλέπει διαγραφές, δεν είναι καφενείο να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Δεν θέλουμε έναν στενά κομματικό υποψήφιο, στο Δήμο Τρικκαίων ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ένα ψηφοδέλτιο που να εκφράζει ένα  ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και θεωρούμε ότι ο συνδυασμός του Χρήστου Λάππα είναι από εκείνες τις παρατάξεις που μπορούμε μαζί να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε μια κοινή κάθοδο για το Δήμο. Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ νομίζω πως είναι από τις πολιτικές δυνάμεις  με τις οποίες εμείς επιθυμούμε να συνεργαστούμε».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης