Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

ΣΥΡΙΖΑ: Εντός και εκτός … προεκλογικές διαδικασίες

ΤΟΠΙΚΑ31.05.2019 | 1:35 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι διαδοχικές κάλπες, έχουν οδηγήσει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σε επίσπευση όλων των προεκλογικών και διαδικασιών, έχοντας όμως κατά νου και το μετεκλογικό σκηνικό, που προφανώς θα επιδράσει σημαντικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Με αυτό το σκεπτικό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων όπου ωστόσο δεν σχηματίστηκε κάποια επίσημη εκτίμηση και θέση γύρω από τις δημοτικές εκλογές, ασκήθηκε ωστόσο έντονη κριτική στη στάση του συνδυασμού που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Κ. Κρεμμύδα.

Σημαντικό μέρος της κριτικής είχε να κάνει με τη στάση του επικεφαλής, με στελέχη να αναφέρουν ότι δεν πέρασε στην κοινωνία κάποιο σχέδιο προτάσεων για το αύριο του δήμου Τρικκαίων, ενώ ακόμη και μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πρόβαλλε την κομματική του ταυτότητα, αδιαφορώντας για τη συμφωνία προεκλογικής συνοχής με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επισήμανε, μιλώντας σχετικά στην ΕΡΕΥΝΑ ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Στ. Νταούλας, ο οποίος ωστόσο επισήμανε ότι αυτό δεν συνιστά μια γενική και επίσημη εκτίμηση του κόμματος.  Από εκεί και πέρα, η κριτική στάση δεν έλειψε και προς το βουλευτή κ. Σάκη Παπαδόπουλο σε ότι αφορά το «σπάσιμο» του εμπάργκο στο ΣΚΑΙ με στελέχη να φαίνονται ιδιαίτερα ενοχλημένα από τη μονομερή αυτή ενέργεια, ενάντια σε μια συλλογική απόφαση. Ωστόσο, αυτό είναι ένα θέμα που φαίνεται ότι θα εκτονωθεί…

Εξάλλου, οι εθνικές εκλογές είναι μπροστά και είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, οπότε το βάρος δίνεται στην επόμενο περίοδο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα αποφασίστηκε να γίνουν διεργασίες σε όλες τις έδρες δήμων του νομού Τρικάλων, ενώ ξεκινά και η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων. Σε ότι αφορά στο τελευταίο, το κάλεσμα προς τον προοδευτικό χώρο είναι ανοιχτό… και φαίνεται ότι υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς στελεχών. Παράλληλα είναι πιθανή η έλευση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Σκουρλέτη προεκλογικά. Συνεπώς , όλα τρέχουν με ταχύτητα προς τις κάλπες με προτεραιότητα πάντα να κλείσει το ψηφοδέλτιο αλλά και να υπάρξει ένας νέος κύκλος επικοινωνίας με τους πολίτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης