Τρίτη 02.03.2021 | Εορτάζουν: Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα, Τρωαδία, Τρωάδη, Τρωαδίτσα

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Κόκκαλη, Δανέλλη, Τζαμπαζή

ΤΟΠΙΚΑ13.05.2019 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από πλευράς των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ευρωεκλογές, και ομιλητές τους υποψηφίους, Πέτρο Κόκκαλη, Σπύρου Δανέλλη και Μαρίας Τζαμπαζή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων.

Ο κ. Κόκκαλης, μιλώντας για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών τόνισε ότι έχει να κάνει με την επιλογή ανάμεσα στην προοδευτική συμπόρευση των ευρωπαϊκών χωρών, προς μια κοινωνία, ισότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας ενώ όρισε ως αντίπερα όχθη, τις συντηρητικές δυνάμεις των δεξιών και ακροδεξιών θέσεων, και οι οποίες, όπως επισήμανε, βρίσκονται σε ανοιχτή σύμπλευση με την πολιτική Τράμπ.

« Πρόκειται για μια σκοταδιστική εκδοχή της δεξιάς, μιας δεξιάς που δεν πιστεύει στην επιστήμη, μια πολιτική πρόταση που θέλει να χωρίσει τον κόσμο, να σηκώσει τείχη και να κλειστεί μέσα σε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ήταν αφιερωμένο στον οικολογικό αναστοχασμό, μιλώντας για την κίνηση ΚΟΣΜΟΣ και τους στόχους  της κίνησης, αναφέροντας κάποια παρεδείγματα κοινωνικών πλέον συνεπειών της κλιματικής κρίσης, όπως οι πρόσφυγες λόγω κλιματικής αλλαγής. Τέλος, ο κ. Κόκκαλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σχέση του παππού του με την περιοχή, και δη με το Πετρούλι, ο οποίος έμενε στο αρχηγείο του ΕΛΑΣ ως αντιστασιακός και αριστερός.

Ο κ. Δανέλλης από την πλευρά του μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του στην Ευρωβουλή και σε θέσεις ευθύνης οργανισμών, εστιάζοντας στα θέματα της ΚΑΠ και της αγροτικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα κρίνεται κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο. Από εκεί και πέρα, εξαπέλυσε ανοιχτή πολιτική επίθεση στη ΝΔ και τον αρχηγό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας δε και την οικογενειοκρατική σκυτάλη της πολιτικής εξουσίας.

Τέλος, η κα Μαρία Τζαμπάζη, υποψήφια ευρωβουλευτής, κάλεσε σε ένωση τις πολιτικές δυνάμεις απέναντι στις δυνάμεις του συντηρητισμού, αναφερόμενη στη σημασία που έχει αυτό για τον κόσμο της εργασίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop