Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

ΣΥΡΙΖΑ: Λύνεται το πρόβλημα στέγασης της αστυνομίας σε Πύλη και Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ04.12.2018 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις και το θέμα της επίλυσης του προβλήματος στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών Πύλης και Φαρκαδόνας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση κάθε περικοπής στις συντάξεις σηματοδοτείται η πραγματική έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Με την διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όχι μόνο διατηρείται στο ακέραιο η προσωπική διαφορά στους παλαιούς συνταξιούχους, αλλά προχωρούν και οι αυξήσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις, όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός και όπως προβλέπεται από το νέο πλαίσιο της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η διαδικασία αυτή προχωρά ταυτόχρονα με την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος στο σύνολό του και πλέον το μόνο που έχουν να φοβούνται οι συνταξιούχοι είναι η απίθανη έλευση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία.

Στο ίδιο νομοσχέδιο όμως ολοκληρώνεται και μία πολύ σημαντική διαδικασία για την στέγαση της αστυνομίας σε Φαρκαδόνα και Πύλη. Όπως προβλέπεται στο σχετικό άρθρο 81 του νομοσχεδίου με τίτλο “κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις”, περνούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα κτίρια των πρώην ειρηνοδικείων Φαρκαδόνας και Πύρρας, 800 τ.μ. και 1200 τ.μ. αντίστοιχα, για την οριστική επίλυση των προβλημάτων στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών των δήμων Φαρκαδόνας και Πύλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται και για τα δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά και για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση οικονομιών κλίμακας σε ότι αφορά τις δημόσιες υποδομές και την ορθολογική αξιοποίησή τους. Τα μεγάλα πολιτικά στοιχήματα τώρα αφορούν στην ενίσχυση της εργασίας και στην ανασυγκρότηση της οικονομίας του τόπου, με την στήριξη του παραγωγικού ιστού και την δίκαιη ανάπτυξη για όλους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης