Τετάρτη 28.07.2021 | Εορτάζουν: Ακάκιος, Κάχι, Κάκι, Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα, Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς, Τίμων, Τίμος, Τιμόνα, Τιμόνη, Τίμα, Χρυσοβαλάντης, Βαλάντης, Βαλάντος, Χρυσοβαλάντος, Χρυσοβαλάντω, Χρυσοβαλάντου, Χρυσοβαλαντία, Βαλάντα, Βαλάντω

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Κεντρική Επιτροπή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ25.08.2018 | 1:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην εισήγηση του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα που αφορούν και το πλαίσιο εξαγγελιών και παροχών το οποίο προετοιμάζεται ενόψει της ΔΕΘ.

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, θέση για την οποία ο κ. Τσίπρας έχει προτείνει στον κ. Σκουρλέτη, δεν έχει κλείσει και οι διεργασίες θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Κεντρική Επιτροπή είναι το αρμόδιο όργανο για την εκλογή του νέου γραμματέα και η συνεδρίασή της θα ανοίξει το δρόμο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Στη μετάθεση των κυβερνητικών αλλαγών για την ερχόμενη εβδομάδα, από την τρέχουσα, συνέτειναν δύο λόγοι: πρώτος, η επιλογή να μη γίνουν κινήσεις που θα επισκίαζαν επικοινωνιακά το πρωθυπουργικό διάγγελμα της Ιθάκης, ώστε να παραμείνει αυτό ως κεντρικό ζήτημα στην πολιτική επικαιρότητα για μερικές ημέρες.

Ο δεύτερος λόγος ήταν οι περιπλοκές που ανέκυψαν στις αλλαγές που ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί. Η συζήτηση για αλλαγές στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτή έπαψε να αποτελεί απλή υπόθεση, αλλά επιβεβαιώθηκε ως σχεδιασμός για το αμέσως προσεχές διάστημα, λειτουργεί μάλλον παραλυτικά για την κυβερνητική δραστηριότητα.

Πάντως, όσον αφορά τη θέση του γραμματέα, ο κ. Σκουρλέτης είχε θέση από την πρώτη στιγμή δικούς του όρους για ευρύτερες αλλαγές στην κομματική δομή, προκειμένου να δεχθεί τη μετακίνησή του στην Κουμουνδούρου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop