Τετάρτη 25.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Ενισχυμένη η τοπική αυτοδιοίκηση από τις νέες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης

ΤΟΠΙΚΑ23.04.2019 | 5:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη αποτελεί η εξασφάλιση νέων πόρων ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς διάθεση σε έργα του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ, για το σύνολο των δήμων της χώρας. Με την νέα αυτή χρηματοδότηση μπορούν να ξεκινήσουν σημαντικά έργα υποδομής και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών σε όλους τους δήμους της χώρας, τα οποία αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Η κατανομή του νέου αυτού κονδυλίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο πληθυσμός, η κοινωνική κατάσταση, η ανεργία, οι οικονομικές ανάγκες, η γεωγραφία και οι υποδομές κάθε δήμου.

Σε σχέση με τους τέσσερις δήμους του Νομού Τρικάλων, με βάση την κατανομή της νέας χρηματοδότησης, ο δήμος Τρικκαίων λαμβάνει 980.900 ευρώ, ο δήμος Μετεώρων λαμβάνει 781.800 ευρώ, ο δήμος Πύλης λαμβάνει 459.900 ευρώ κι ο δήμος Φαρκαδόνας λαμβάνει 235.800 ευρώ. Συνολικά, για νέα έργα των πολιτών του Νομού Τρικάλων το ποσό ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, άλλα 750.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης διατίθενται για την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο, επί της οδού Κατσιμήδου, του Δήμου Τρικκαίων.

Και με τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και με το σύνολο των επιχορηγήσεων προς της τοπική αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση συνεχίζει να ενισχύει το σύνολο των υποδομών του Νομού Τρικάλων και να παράσχει αποτελεσματικά εργαλεία, ώστε οι δήμοι να μπορέσουν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών και να διευκολύνουν την οικονομική ανάκαμψη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης