Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Κόπηκαν από την κυβέρνηση τα σχολικά γεύματα

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2021 | 7:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ σταμάτησε η διανομή σχολικών γευμάτων των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, αποτέλεσμα της ιδεολογικής εμμονής εναντίον τους και συνιστά μνημείο ανικανότητας του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού» κράτους της κυβέρνησης  Μητσοτάκη.

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου, και για άγνωστο χρονικό διάστημα, σταμάτησε η σίτιση των μαθητών και η διανομή σχολικών γευμάτων για 185.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στα Τρίκαλα σε 1214 μαθητές, στα σχολεία που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει τα σχολικά γεύματα και αυτά προσφέρονταν καθημερινά σε 1266 σχολεία και είχαν συνολικό προϋπολογισμό 73,5 εκατομμύρια  ευρώ.  Ο σχεδιασμός ήταν την επόμενη χρονιά να αυξηθούν περαιτέρω ώστε φέτος να προσφέρονται ημερησίως 600.000 σχολικά γεύματα, δηλαδή σε όλα τα παιδιά του δημοτικού.

Η κυβέρνηση, καθήλωσε τον αριθμό των γευμάτων σε αυτό το νούμερο και επιπλέον, παρά τις υποσχέσεις της, δεν μερίμνησε ώστε να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός τους, καθώς προέκυψαν προβλήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που έχουν πληγεί τα νοικοκυριά και  έχουν χάσει τα εισοδήματα τους, η κυβέρνηση της Ν.Δ να  αφήνει χιλιάδες παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα.

Είναι η ΝΔ που εξαρχής λοιδορούσε τα σχολικά γεύματα ως «συσσίτια» και προσπαθούσε με διάφορους μηχανισμούς να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού στήριξης της ελληνικής οικογένειας.  Τα σχολικά γεύματα  δεν αφορούσαν μόνο την  παιδική φτώχεια. Αντιμετωπίζουν την παιδική παχυσαρκία με μεσογειακή διατροφή, συμβάλλουν στη μείωση της σχολικής διαρροής και βελτιώνουν τις επιδόσεις των μαθητών.

Η κυβέρνηση με συνεχή προσκόμματα και καθυστερήσεις επιχειρεί να καταργήσει  ένα εμβληματικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογου με αντίστοιχα προγράμματα που γίνονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός που έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτός και έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση αμέσως τώρα να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα και να τα επεκτείνει με επιπλέον χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για όλα τα παιδιά του δημοτικού

Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης