Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Όλα τα μέτωπα ανοιχτά

ΤΟΠΙΚΑ28.08.2018 | 12:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα, συμμετείχαν χθες τα Τρικαλινά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που σηματοδοτεί αλλαγές τόσο σε εσωκομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό που θα καθορίσει τη δυναμική των τοπικών πολιτικών προσώπων, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή μέρα, μπαίνουν στην τελική ευθεία για την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών αλλά και των βουλευτικών εκλογών. Όλα αυτά, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε αναμονή σημαντικά τοπικά ζητήματα επίσης καθοριστικά όπως το νομοσχέδιο για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με προεκλογικό άρωμα και οι κινήσεις των βουλευτών στο νομό Τρικάλων. Όπως στην τελευταία επίσκεψη των βουλευτών Παναγιώτας Δριτσέλη και Σάκη Παπαδόπουλου στα ορεινά της Καλαμπάκας.

«Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης των ορεινών κοινοτήτων και να επικαιροποιήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα υποδομών σε σχέση με την καθημερινότητα και την αγροτική παραγωγή, ενώ οι συζητήσεις εμβάθυναν και σε θέματα διαρθρωτικών παρεμβάσεωνστην αγροτική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη. Όπως τονίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδιαίτερη φυσιογνωμία των ορεινών κοινοτήτων της Καλαμπάκας δημιουργεί προοπτικές ισχυρής αναπτυξιακής αειφορίας, είτε αυτή αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, είτε στον τουριστικό κλάδο. Βασική παράμετρος αυτής της κατεύθυνσης είναι και η περιβαλλοντική μοναδικότητα των κοινοτήτων, η οποία μπορεί και πρέπει να προβληθεί. Την ίδια στιγμή, εκτός από τους γενικούς αναπτυξιακούς στόχους είναι απαραίτητη η μέριμνα για την ενίσχυση της ορεινότητας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την καθημερινότητα πολιτών και των φορέων της παραγωγικής οικονομίας της περιοχής. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκλησιάς Στέφανο Καραγιάννη είναι απαραίτητη η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης για την αγροτική παραγωγή,  η στήριξη των τοπικών υποδομών, καθώς και η ενίσχυση των του αγροτικού εισοδήματος» τόνισαν σε ανακοίνωση αμέσως μετά την επίσκεψη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται εντατικοποίηση των επισκέψεων σε περιοχές του νομού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων, των προβλημάτων και των προοπτικών της ορεινής Καλαμπάκας και ταυτόχρονα υπογράμμισαν τη σημασία της διαρκούς αλληλεπίδρασης με την κοινωνία της περιοχής για την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που την απασχολούν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης