Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Σύσκεψη για την εκκίνηση του restart mAI city

ΤΟΠΙΚΑ27.03.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Θέσεις εκκίνησης έλαβαν στελέχη του Δήμου Τρικκαίων για το πολύ μεγάλο έργο restart mAI city.

Το εμβληματικό Στρατηγικό Πλάνο Έξυπνης Πόλης που με 6,9 εκ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης, εφαρμόζει σε συγκεκριμένους τομείς τις δράσεις και τα έργα για τη διάχυση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα. Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς συγκάλεσε σύσκεψη στελεχών (από υπηρεσίες, τη ΔΕΥΑΤ, την e-Trikala και τους ειδικούς συνεργάτες) με μόνο αντικείμενο την έναρξη όλων των σχετικών διαδικασιών. Ο κ. Σακκάς έδωσε έμφαση στο «πρωτοποριακό αυτό έργο», όπως το χαρακτήρισε, «για τα Τρίκαλα, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ ξανά» και ζήτησε τη συνεργασία όλων, όσοι/ες εμπλέκονται.

Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Φόρης Ρόμπος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου συνολικά για την πόλη, ενώ ο ειδικός συνεργάτης Δρ. Κώστας Αβδελίδης ανέλυσε τα επί μέρους στάδια συνεργασίας όλων των πλευρών για την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

Το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Πόλης του Δήμου Τρικκαίων, όπως ονομάζεται, έχει τον διακριτικό τίτλο Restart mAI city (Επανεκκινώ την πόλη μου), ως λογοπαίγνιο των λέξεων My και mAI, όπου AI σημαίνει Artificial Intelligent, δηλαδή Τεχνητή Νοημοσύνη.

Tο Πλάνο,

– είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα (μετά αυτών των Δ. Αθηναίων και Θεσσαλονίκης)

– εκπονήθηκε αποκλειστικά και μόνο από στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, μέσω συγκεκριμένων εργαλείων και στρατηγικών για την «ανθεκτική πόλη»

– έχει ως χρονικό ορίζοντα το 2030

– είναι αποτέλεσμα της πρόβλεψης της ΕΕ, να μετάσχει στη συγκεκριμένη  πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης, ένας Δήμος πρωτοπόρος σε θέματα smart cities.

Το Στρατηγικό Πλάνο χωρίζεται σε 10 επί μέρους δράσεις, με αρκετά πρωτότυπες ονομασίες:

e-Ξύπνα! (Κινητικότητα)

e-Γειά! (Υγεία – Κοινωνική μέριμνα)

Wat-Τώρα! (Ενέργεια)

CXII (*112) (Πολιτική Προστασία)

GI(s) και Υδωρ (Υδάτινοι Πόροι)

scoopi-DO (Διαχείριση Απορριμμάτων)

geo-360 (Οικονομική Ανάπτυξη)

Μαζί! (Συμμετοχικότητα)

MAN’s World (Συνδεσιμότητα)

Data TA TA! (Οριζόντιες Δράσεις).

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν οι δραστηριότητες από τον Δήμο Τρικκαίων για την υλοποίηση κάθε έργου χωριστά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης