Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Σύσκεψη για τις νοσηλευτικές μονάδες της δυτικής Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ23.06.2018 | 7:22 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Θέματα τα οποία άπτονται της Υγείας σε επίπεδο Τρικάλων αλλά ταυτόχρονα και δυτικής Θεσσαλίας τέθηκαν επί τάπητος στην σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τη Δυτική Θεσσαλία καθώς επίσης και εκπρόσωποι των νοσηλευτικών μονάδων των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ήταν η διαχείριση της ανάπτυξης του Α΄ Βάθμιου Υγειονομικού Συστήματος ( ΤΟΜΥ, Αστικά Κέντρα Υγείας, Κέντρα Υγείας Περιφέρειας και ο ρόλος των Νοσοκομείων).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, ο κ. Νέστορας Αντωνίου, Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, Αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο κ. Δημήτρης Παρθένης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ο κ. Βάιος Βαρελάς, Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο κ. Β. Μουργελάς, Υπεύθυνος της Μ.Υ. ΠΕΔΥ Τρικάλων, Διευθυντές και εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου.

Στην σύσκεψη μετά την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου πέραν των άλλων επισημάνθηκαν η ανάγκη καταγραφής του παραγόμενου Κλινικού Έργου από κάθε Υγειονομική Δομή, οι προτεραιότητες προσλήψεων ιατρικού προσωπικού σε Α΄ Βάθμιο επίπεδο, οι ανάγκες κάλυψης εξοπλισμού για τα ΚΥ και η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος της Παιδιατρικής Κλινικής Καρδίτσας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης