Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Σύσκεψη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΤΟΠΙΚΑ25.10.2023 | 5:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποιήθηκε

η συνάντηση του κ. Χρήστου Τρικάλη, Διευθυντή της Π.Ε Τρικάλων, με φορείς της περιοχής για να συζητήσουν τις ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων ψυχικής υγείας των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας

και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, ύστερα από τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από το φαινόμενο Daniel.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι: Λάππας Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, Παπανδρέου Δήμητρα, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Κοτρώτσιου Ευανθία, Σύμβουλος Νηπιαγωγών, Κωτούλας Βασίλειος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 2ης Θέσης, Νάστου Βασίλειος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 1ης Θέσης, Ζορμπάς Ιωάννης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 3ης Θέσης, Καραγιάννη Γεωργία, Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας, Ζιούτου Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός, Ποποντοπούλου Χριστίνα, Ψυχολόγος και Αδάμου Βασίλειος, Ειδικός Σύμβουλος του Αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας.

Στοχεύοντας στην παιδική προσωπικότητα και στην ενδυνάμωση της ψυχικής της υγείας

τόσο μέσω της εκπαίδευσης όσο και μέσω των δομών της ψυχικής υγείας του Δήμου Τρικκαίων και συγκεκριμένα με την μονάδα «Συνειρμός», γίνονται προσπάθειες δημιουργίας δικτύου αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών που προκαλούν τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.

Με διάθεση συνεργασίας και συνέργειας οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα προβλήματα

που έχουν εντοπιστεί στις πληγείσες περιοχές, στις δράσεις που έχουν γίνει, έτσι ώστε να

καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να μπορούν οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με ασφάλεια, και σε όσες προγραμματίζονται να γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας τονίστηκε πως θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και παρακολούθηση των

θεμάτων που προκύπτουν, αποσκοπώντας στην ελαχιστοποίηση των προβληματικών

καταστάσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης