Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Τρικάλων με επίκεντρο ΤΟΜΥ και προσλήψεις γιατρών

ΤΟΠΙΚΑ22.06.2018 | 11:15 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στη Δυτική Θεσσαλία, θα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες ,στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων παρουσία του διοικητή της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Νέστορα Αντωνίου, καθώς και του αρμόδιου για την πρωτοβάθμια υγεία, κ. Δημητριάδη.

Στη σύσκεψη, θα παραβρεθούν τόσο οι διοικητές των δύο Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας, αλλά και οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας. Βασικός λόγος της σύσκεψης είναι η ενημέρωση για τη νέα δομή ΤΟΜΥ στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων γιατρών που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Αυτό οδήγησε στην επαναπροκήρυξη των θέσεων με την κατάθεση αιτήσεων να λήγει στα τέλη του μήνα.

Για τα Τρίκαλα, προκηρύχθηκαν θέσεις για 8 γιατρούς παθολόγους και 2 θέσεις παιδιάτρων. Πέρα από το θέμα των ΤΟΜΥ, θα συζητηθούν οι προσλήψεις γιατρών και θα τεθούν προτεραιότητες σε ότι αφορά στις ειδικότητες τόσο για τα Κέντρα Υγείας όσο και για το Νοσοκομείο Τρικάλων. Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό, ζητείται προσωπικό από τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (πρώην ΠΕΔΥ) ωστόσο ακόμη δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις βασικών ειδικοτήτων.

Τέλος, θέματα λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων θα τεθούν κι αυτά προς συζήτηση. Ειδικά για την Καρδίτσα, τα ζητήματα παραμένουν πολλά και κρίσιμα, με μείζον εκείνο της παιδιατρικής κλινικής, που έχει φτάσει να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε στοιχειωδώς με αποτέλεσμα να προκύπτει σημαντικό πρόβλημα για τον όμορο νομό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης