Κυριακή 03.12.2023 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Συστάσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ04.11.2022 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας απευθύνει συστάσεις για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601/13 (ΦΕΚ3272Β/23-12-2013) για μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων PM10 από 76 έως 100 mg/m3.

Συγκεκριμένα: «Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών επίσης θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα».

Επιπλέον «κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση –δραστηριότητα ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».

Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης