Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Συζήτηση για προσλήψεις και έκτακτη χρηματοδότηση

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ04.05.2023 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα του εκλογικού νόμου και οι προσλήψεις στους Δήμους. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε πως στις 20 Φεβρουαρίου σε συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τα αρμόδια υπουργεία, συμφωνήθηκε να καταβληθούν 25 εκατ. Ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους για το 2022, ως έκτακτη χρηματοδότηση αλλά ακόμη αυτό δεν έχει γίνει. Είναι και τα 20 εκατομμύρια των ΔΕΥΑ που πρέπει να δοθούν, υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως είναι θετικό πως έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ και την ναυαγοσωστική κάλυψη.

Αναφορικά με τις προσλήψεις ο Δημήτρης Παπαστεργίου επανέλαβε την άποψη του πως εργαζόμενοι που δουλεύουν στους Δήμους, τα ΚΔΑΠ και έχουν εισαχθεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες πρέπει να μονιμοποιηθούν μετά από 15 και 20 χρόνια εργασίας. Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου τόνισε πως και ο ίδιος πήγε στα δικαστήρια για να υποστηρίξει εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων που είναι σε αυτό το καθεστώς προσλήψεων. «Προφανώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες», είπε.

«Οι Δήμοι έχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, αλλά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης