Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Συζήτηση με εντάσεις στο Δ.Σ. Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ30.01.2019 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Καρδιοχτύπησαν πραγματικά το βράδυ της Τρίτης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας οι εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Καρδιοχτύπησαν μιας και τα πνεύματα υπήρξαν ιδιαίτερα οξυμένα με αποτέλεσμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας να αιωρείται ο φόβος, της διακοπής της συνεδρίασης λόγω εντάσεων, που θα είχε ως συνέπεια να μην τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, θέμα που θα άνοιγε το δρόμο για τις οργανικές θέσεις για τις μελλοντικές προσλήψεις εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω Υπουργείου Εσωτερικών και ΑΣΕΠ.

Όπως και να χει το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας ίσως είναι το μοναδικό ανά την Ελλάδα που λαμβάνει κατά πλειοψηφία απόφαση στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και μειοψήφησαν, καθώς όπως δήλωσαν δεν πείστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Κοσμάς Νικολός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, και Χρήστος Φιλιππίδης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Για την ιστορία το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για την ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές θέσεις του Δήμου, μετά από 17 χρόνια αγωνίας και εργασιακής ανασφάλειας για τους εργαζομένους. Σε αντίστοιχη κίνηση προβαίνουν τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια των Τρικάλων και συνολικά της Ελλάδας. Ο λόγος είναι απλός: Στις μέχρι πρότινος οργανικές θέσεις δεν υπάρχουν αυτές των εργαζομένων του προγράμματος, καθώς μέχρι και την περσινή εξαγγελία της κυβέρνησης για διορισμούς, προσλαμβάνονταν με συμβάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι το τέλος του 2019 θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη συνολικά 3.000 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ήτοι μόνιμους διορισμούς. Το προσεχές διάστημα αναμένουμε την σχετική προκήρυξη για τη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και τέλος του 2019 θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και θα γίνουν οι προσλήψεις των 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, πάντως, οι κατά τόπους Δήμοι πρέπει να έχουν υποβάλει το αναθεωρημένο οργανόγραμμα στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται.

Τα πνεύματα ωστόσο ήρθαν να οξυνθούν όταν ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Κώστας Κοκκινίδης, εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του, σχετικά με την διαδικασία και την παρουσία εργαζομένων του προγράμματος στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Με επαναλαμβανόμενες διακοπές ισχυριζόταν ότι οι εργαζόμενες προσκλήθηκαν από το δήμαρχο, να παραστούν στην συνεδρίασης, επικαλούμενος ψηφοθηρικούς λόγους, κάτι που ενόχλησε έντονα τις εργαζόμενες. Αν και ο δήμαρχος προσπαθούσε να πείσει τον κ. Κοκκινίδη ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν κατάφερνε να τον μεταπείσει, με τον πρώτο να καταφέρεται ανοιχτά και στο πρόσωπο του κ. Κώστα Κόσμα, που κατέχει τη θέση του προέδρου της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ., αρμόδιο φορέα του προγράμματος.

«Λάδι στη φωτιά» θέλησε να ρίξει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο οποίος θέλησε να δώσει το λόγο στις εργαζόμενες, κάτι που προκάλεσε τις εκ νέου αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους.

Μετά από νέα διακοπή ο κ. Κοκκινίδης, επανήλθε στην αίθουσα ψηφίζοντας τελικά θετικά για την τροποποίηση του ΟΥΕ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης