Πέμπτη 30.06.2022 | Εορτάζουν: Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Μελίτων, Μελίτωνας, Μελίτος, Μελίτης

Τα 20 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι εξαγωγές τροφίμων στην Ιαπωνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11.12.2020 | 6:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ολοκληρώθηκε το έκτο διαδικτυακό εξαγωγικό webinar «Doing Business in Japan – COVID-19 Challenges and Opportunities», το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα βασικά συμπεράσματα του webinar ήταν τα εξής:

– Οι ελληνικές εξαγωγές στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει εκρηκτική άνοδο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ιαπωνίας, οι εισαγωγές από την Ελλάδα κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2020 αυξήθηκαν κατά 36,8% και έφτασαν τα 560 εκατ. ευρώ.

– Μετά τη σύναψη της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2019, αίρονται ή μειώνονται σταδιακά οι δασμοί και καταργούνται μη δασμολογικά προϊόντα, γεγονός που αναμένεται να ευνοήσει ακόμη περισσότερο τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών.

– Η Ιαπωνία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων τροφίμων, παγκοσμίως. Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ με προοπτικές μάλιστα ακόμη μεγαλύτερης αύξησης. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι κυρίως τυριά, σκευάσματα δημητριακών, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, μέλι, συντηρημένα φρούτα, σοκολάτες και είδη ζαχαροπλαστικής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή