Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Τα 80 χρόνια γιορτάζει η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.12.2018 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια μεγάλη γιορτή με μουσική από 7 συνολικά Φιλαρμονικές Ορχήστρες οργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Τιμώντας τα 80 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής (1938-2018), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της, το διήμερο Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 οργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών.

Πάνω από 130 μουσικοί θα βρίσκονται στα Τρίκαλα, συμμετέχοντας στη γιορτή της μουσικής: Κάθε ημέρας από νωρίς το απόγευμα θα παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης δίνοντας μια ευχάριστη μουσική νότα στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών.

Πριν θαυμάσουν τον Μύλο των Ξωτικών, οι επισκέπτες θα έχουν ήδη τους ήχους των χριστουγεννιάτικων μελωδιών, που θα συντροφεύουν στο κέντρο της πόλης… απροειδοποίητα.

Στις 7 το απόγευμα  του Σαββάτου και της Κυριακής θα δοθούν δύο συναυλίες με διαφορετικές φιλοξενούμενες φιλαρμονικές κάθε φορά, στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ» και στην αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ».

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων θα ανοίξει την πρώτη ημέρα των συναυλιών και θα κλείσει τη δεύτερη, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη και τη λήξη της διοργάνωσης.

Αρχιμουσικοί, μουσικοί και φίλοι της των συμμετεχόντων φιλαρμονικών θα συνυπάρξουν το διήμερο των εκδηλώσεων ανταλλάσοντας μουσικές γνώσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς για την λειτουργία των φιλαρμονικών.

Οι φιλαρμονικές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ αυτό είναι:

– Φιλαρμονική Δήμου Ηγουμενίτσας

– Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καρδίτσας

– Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων

– Φιλαρμονική Δήμου Μετεώρων

– Δημοτική Φιλαρμονική Μουζακίου

– Φιλαρμονική Δήμου Τεμπών

– Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Η εκδήλωση έχει και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης