Κυριακή 14.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας έχουν εξήγηση

ΤΟΠΙΚΑ10.06.2019 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ουδείς προφήτης στον τόπο του… Ας είναι, εμείς πάντως το γράψαμε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλο  like στο facebook και άλλο σταυροί στην κάλπη. Το αποτέλεσμα το απέδειξε. Οι πρώτοι των… πρώτων σε δήμο Τρικκαίων και περιφέρεια δεν είναι απ’ αυτούς που… ξημεροβραδιάζονται στα social media. Κανά – δυο απ’ αυτούς δεν ξέρουν  τι είναι το facebook και ίσως δεν γνωρίζουν πώς να ανοίξουν έναν υπολογιστή.

Τι ξέρουν; Να κάνουν εκλογές… Οι εκλογές είναι τέχνη. Και μάλιστα από τις απαιτητικές τέχνες. Πρέπει να το έχεις έμφυτο αλλά και να το καλλιεργείς συνεχώς. Πρέπει να ξέρεις ανθρωπογεωγραφία αλλά και να γνωρίζεις δυο – τρία βασικά πράγματα, όπως: Ο ψηφοφόρος δεν έχει τον… πόνο του υποψηφίου για εκλογή. Επομένως, το… κεφαλοκλείδωμα  του ψηφοφόρου δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Ο ψηφοφόρος των ημερών της οικονομικής κρίσης, δεν γοητεύεται από την… «γκλαμουριά». Δεν θέλει τα… μερσεντικά των υποψηφίων αραγμένα έξω από το καφενείο. Η «γκλαμουριά» προκαλεί και απωθεί. Ο ψηφοφόρος δεν θέλει παχιές κουβέντες. Δεν τις πολυπιστεύει πλέον. Τα μεγαλόπνοα… οράματα μετατράπηκαν, τα χρόνια της κρίσης, σε εφιάλτες που στοιχειώνουν την καθημερινότητά τους.

Εν κατακλείδι, τα αποτέλεσμα της σταυροδοσίας έχουν εξήγηση. Όσοι επιμένουν ότι είναι απόρροια υπόγειων ή ακόμη και… υπέργειων διαδρομών μεταξύ υποψηφίων και πολιτικών γραφείων απλά λένε τη μισή αλήθεια. Κι αυτό γιατί τα γραφεία μπορούν να σπρώξουν έως ένα σημείο,  ένα υποψήφιο που έχει τη δική του δυναμική δεν μπορούν όμως να εκλέξουν τον άφαντο.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης