Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» γιόρτασαν τη λήξη των μαθημάτων

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2019 | 6:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ» η τελετή λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2018-2019 καθώς και η ετήσια τελετή αποφοίτησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Γκίμτσα Βασίλειο, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», ο οποίος  αρχικά απευθύνθηκε στους μαθητές του Σχολείου επιβραβεύοντας την πρόοδό τους καθώς και την επιμέλεια που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κατόπιν, αποχαιρέτησε τους απόφοιτους ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τόσων χρόνων και τους ευχήθηκε καλά αποτελέσματα. Τέλος, τόνισε το σημαντικό ρόλο της άριστης συνεργασίας του Σχολείου με τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν σε ένα σχολείο, το οποίο με τη σειρά του κάθε μέρα δίνει το δικό του αγώνα για το καλό των παιδιών τους.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Μανάκο Δημήτριο, Διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος ευχήθηκε στους απόφοιτους ψυχικό σθένος για την επίτευξη των στόχων τους αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις αρχές, τις αξίες και τις εμπειρίες των σχολικών τους χρόνων στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» και ευχαρίστησε μαθητές και γονείς οι οποίοι εμπιστεύονται το Σχολείο αποζητώντας την καλύτερη δυνατή παιδεία για τα παιδιά τους.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Σόγια Ελευθέριο,  πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου, ο οποίος ευχήθηκε στους συμμαθητές του καλά αποτελέσματα και δύναμη στο νέο τους ξεκίνημα, τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι καθηγητές αλλά και το διοικητικό δυναμικό του Σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, που ήταν ιδιαίτερα καθοριστικός για την άρτια προετοιμασία τους.

Τέλος, ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Παπαευσταθίου Αναστάσιος,  πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Γυμνασίου, μοιράστηκε  κάποιες σκέψεις του για όλα όσα έζησε στα τρία χρόνια του Γυμνασίου με τους συμμαθητές του, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους καθηγητές αλλά και τους γονείς για την επίμονη προσπάθειά τους, υπομονή και συμπαράσταση κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του Γυμνασίου

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των αποφοιτηρίων καθώς και με βραβεύσεις μαθητών-μαθητριών για τη διάκρισή τους σε περιφερειακούς, Πανελλήνιους και Βαλκανικούς μαθητικούς διαγωνισμούς, κάνοντας υπερήφανους όλους– γονείς και καθηγητές – για τις επιτυχίες που σημείωσαν.

Επίσης έγινε αναφορά σε σημαντικές δράσεις του Σχολείου μας στις οποίες συμμετείχαν μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με  τίτλο “Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου”. Η παράσταση ήταν ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η σύμπραξη τριών τεχνών, της μουσικής, του θεάτρου και του χορού, έδωσαν ένα αισθητικό αποτέλεσμα στο κοινό με τον πρέποντα σεβασμό στο έργο του Μ. Θεοδωράκη και με πρωταρχικό στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές το σημαντικό έργο του Έλληνα συνθέτη. Παρουσιάστηκαν τραγούδια που έχει συνθέσει ο Μίκης Θεοδωράκης από τους μουσικούς και τη χορωδία του Σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του κυρίου Νίκου Παπαϊωάννου καθώς και δραματοποιημένη ποίηση  Ελλήνων ποιητών που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης από τη θεατρική ομάδα του Σχολείου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Βίκυς Ιακωβάκη Τέλος, η ομάδα χορού του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση του κυρίου Σάκη Γεωργίου, συνόδευσε το καλλιτεχνικό δρώμενο.

Σημαντική για την υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά των Συλλόγων γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη της μικρής δεξίωσης στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα Ατούν Τζίνα, καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας και ο κ. Κουτανίτης Γιώργος, μαθηματικός, σε συνεργασία με το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, τις κυρίες Γκέκα Γιούλα, Τεντολούρη Αθηνά και Λορίδα Ελένη.

Εντυπωσιακή ήταν και η  διακόσμηση του χώρου με εικαστικές δημιουργίες από την ομάδα εικαστικών με υπεύθυνη τη συνεργάτιδα του Σχολείου κα Σίμου Αργυρούλα.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς που στήριξαν με την προσφορά τους την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της:

– Food Service Catering «ΣΚΟΥΝΑΚΗ Α. – ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Κ.»

– Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ

– Ταβέρνα ΧΑΝΙ

– Κρεοπωλείο ΑΛΙΑΓΑ [Καλαμπάκα]

– Ζαχαροπλαστεία ΡΟΜΠΟΥ [Καλαμπάκα]

– Φυτώρια ΓΙΑΝΝΗ

– Τέλος, ευχαριστούμε το φωτογραφείο «Κυπρίδης – Δραγατογιάννης» για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους διατίθεται στο φωτογραφείο «ΚΥΠΡΙΔΗΣ – ΔΡΑΓΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επί της οδού Καποδιστρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης