Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Αποχαιρέτησαν τους απόφοιτους του σχολικού έτους 2017-2018

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» γιόρτασαν τη λήξη των μαθημάτων

ΤΟΠΙΚΑ25.06.2018 | 3:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ» η τελετή λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2017-2018 καθώς και η ετήσια τελετή αποφοίτησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Γκίμτσα Βασίλειο, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», ο οποίος  αρχικά απευθύνθηκε στους μαθητές του Σχολείου επιβραβεύοντας την πρόοδό τους καθώς και την επιμέλεια που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιά. Κατόπιν, αποχαιρέτησε τους απόφοιτους ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τόσων χρόνων και τους ευχήθηκε καλά αποτελέσματα. Τέλος, τόνισε το σημαντικό ρόλο της άριστης συνεργασίας του Σχολείου με τους γονείς, οι οποίοι εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν σε ένα σχολείο, το οποίο με τη σειρά του κάθε μέρα δίνει το δικό του αγώνα για το καλό των παιδιών τους.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Μανάκο Δημήτριο, Διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος ευχήθηκε στους απόφοιτους ψυχικό σθένος για την επίτευξη των στόχων τους αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις αρχές, τις αξίες και τις εμπειρίες των σχολικών τους χρόνων στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» και ευχαρίστησε μαθητές και γονείς οι οποίοι εμπιστεύονται το Σχολείο αποζητώντας την καλύτερη δυνατή παιδεία για τα παιδιά τους.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Βαρδούλη Ιωάννη,  πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου, ο οποίος ευχήθηκε στους συμμαθητές του καλά αποτελέσματα και δύναμη στο νέο τους ξεκίνημα, τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι καθηγητές αλλά και το διοικητικό δυναμικό του Σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, που ήταν ιδιαίτερα καθοριστικός για την άρτια προετοιμασία τους.

Τέλος, η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Αγγελάκη Ειρήνη,  πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Γυμνασίου, μοιράστηκε  κάποιες σκέψεις της για όλα όσα έζησε στα τρία χρόνια του Γυμνασίου με τους συμμαθητές της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους καθηγητές αλλά και τους γονείς για την επίμονη προσπάθειά τους, υπομονή και συμπαράσταση κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του Γυμνασίου

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των αποφοιτηρίων καθώς και με βραβεύσεις μαθητών-μαθητριών για τη διάκρισή τους σε περιφερειακούς, Πανελλήνιους και Βαλκανικούς μαθητικούς διαγωνισμούς, κάνοντας υπερήφανους όλους– γονείς και καθηγητές – για τις επιτυχίες που σημείωσαν.

Επίσης έγινε αναφορά σε σημαντικές δράσεις του Σχολείου στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, εμπνευσμένο από τη λαϊκή παράδοση του Θεάτρου Σκιών και ειδικότερα από τον Ευγένιο Σπαθάρη, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάστηκαν τα τμήματα της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου με υπεύθυνους τον κ. Παπαϊωάννου Νικόλαο, τον κ. Γεωργίου Αθανάσιο και την κα Σικινιώτη Ελευθερία αντίστοιχα.

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου άναψαν και πέταξαν τα φαναράκια των ευχών και μέσα από τη συμβολική αυτή κίνηση ευχηθήκαμε όλες οι επιθυμίες και τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής τους.

Σημαντική για την υλοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά των Συλλόγων γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη της μικρής δεξίωσης στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κ. Κουτανίτης Γιώργος, μαθηματικός, και η κα Ατούν Τζίνα, καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας σε συνεργασία με το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, τις κυρίες Γκέκα Γιούλα, Τεντολούρη Αθηνά και Λορίδα Ελένη.

Εντυπωσιακή ήταν και η όμορφη διακόσμηση του προαύλειου χώρου με εικαστικές δημιουργίες από την ομάδα εικαστικών με υπεύθυνη τη συνεργάτιδα του Σχολείου κα Σίμου Αργυρούλα.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς που στήριξαν με την προσφορά τους την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της:

Food Service Catering «ΣΚΟΥΝΑΚΗ Α. – ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Κ.»

Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ

Ταβέρνα ΧΑΝΙ

Κρεοπωλείο ΑΛΙΑΓΑ [Καλαμπάκα]

Βιομηχανία ΒΙΟΛΑΝΤΑ

GOODY’S BURGER HOUSE

Ζαχαροπλαστεία ΡΟΜΠΟΥ [Καλαμπάκα]

Αρτοποιείο ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Φυτώρια ΓΙΑΝΝΗ

Τέλος, ευχαριστούμε το φωτογραφείο «Κυπρίδης – Δραγατογιάννης» για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους διατίθεται στο φωτογραφείο «ΚΥΠΡΙΔΗΣ – ΔΡΑΓΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» επί της οδού Καποδιστρίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης