Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» με το Erasmus+ στη Βαρκελώνη

ΤΟΠΙΚΑ12.07.2018 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το τρίτο ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποίησαν τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», από τους 28 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου, στο πλαίσιο τους συμμετοχής τους σε πρόγραμμα Erasmus + KA2.

Η υλοποίηση του project “ Let’scrosstheboundariesofprimaryeducationtogether”, προέβλεπε τη μετάβαση του σχολείου τους στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη SantBoideLlobregat η οποία γειτνιάζει με την πρωτεύουσα τους Καταλονίας, Βαρκελώνη.

Η αποστολή που αποτελούταν από τους καθηγητές Ρίζο Ευάγγελο, Παππά Μιλτιάδη και Πυρώτη Σταυρούλα, αναχώρησε την Δευτέρα 28 Μαΐου από την πόλη των Τρικάλων για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους Αθήνας με προορισμό τη Βαρκελώνη. Μετά από περίπου τρείς ώρες πτήσης, προσγειωθήκαμε στη Βαρκελώνη και σε λίγη ώρα καταλύσαμε στο ξενοδοχείο “ElCastell” στο SantBoi. Έτσι κύλησε η πρώτη μέρα του προγράμματος, η οποία ήταν ημέρα άφιξης όλων των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων χωρών ( Τσεχία – Δανία – Γερμανία – Κροατία – Ισπανία).

Κατά  τη δεύτερη μέρα, Τρίτη 29 Μαΐου, το πρόγραμμα προέβλεπε συνάντηση των καθηγητών στο ξενοδοχείο, μια πρώτη βόλτα στο κέντρο του SantBoi και επίσκεψη στα Ρωμαϊκά Λουτρά τους αρχαίας πόλης. Ακολούθησε το επίσημο καλωσόρισμα στο σχολείο «Barrufet» , το οποίο συνοδεύτηκε με μια λεπτομερή ξενάγηση σε όλους του χώρους και τους εγκαταστάσεις του σχολείου. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος , κατά την οποία συζητήθηκαν λεπτομέρειες του προγράμματος καθώς τους και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθούσαν . Το μεσημέρι όλοι οι καθηγητές φάγαμε μαζί στην καντίνα του σχολείου. Μετά το μεσημεριανό ακολούθησε η παρουσίαση με τίτλο « Η χρήση εργαλείων  ICT στο μάθημα τους Γεωγραφίας». Αφού ξεκουραστήκαμε τους ώρες στο ξενοδοχείο, όλοι οι συμμετέχοντες δειπνήσαμε μαζί στο εστιατόριο elFogon στην παλιά πόλη ( RamblasdeSantBoi ).

Την Τετάρτη 30 Μαΐου η εργασιακή ημέρα ξεκίνησε νωρίς στο σχολείο. Οι καθηγητές χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων και παρακολούθησαν το λεγόμενο jobshadowing , κατά το οποίο οι μαθητές κατασκεύασαν πυξίδες και σχεδίασαν χάρτες . Ακολούθησε μεσημεριανό διάλλειμα με γεύμα. Το απόγευμα τουςτους μέρας ήταν αφιερωμένο στην εξερεύνηση τους Βαρκελώνης, η οποία διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου το πρόγραμμα στο σχολείο αφορούσε κυρίως στην αξιολόγηση των μέχρι εκείνη τη στιγμή βημάτων του προγράμματος, στην έκδοση πιστοποιητικών καθώς τους και στην αφιέρωση  μιας ημέρας Erasmus + με την άφιξη τους στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του έτους « Πολιτιστικής Κληρονομιάς», τους έχει ανακηρυχθεί το 2018 παγκοσμίως,οι υπεύθυνοι του σχολείου σε συνεργασία με τους μαθητές τους είχαν ετοιμάσει μια παράσταση με τραγούδια, χορούς και έθιμα τους περιοχής τα οποία συνέθεσαν σε μια πολύ όμορφη γιορτή στην αυλή του σχολείου τους.

Οι μέρες κύλησαν πολύ γρήγορα και έτσι φτάσαμε στην Παρασκευή 1 Ιουνίου η οποία ήταν και η μέρα επιστροφής στην Ελλάδα.

Οι συντονιστές του προγράμματος

Ρίζος Ευάγγελος, καθηγητής της Γερμανικής γλώσσας

Πυρώτη Σταυρούλα, καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ