Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στην Κροατία

ΤΟΠΙΚΑ12.12.2018 | 3:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με εξαιρετική επιτυχία, ολοκλήρωσε το σχολείο μας την εκπαιδευτική αποστολή στην Κροατία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2017-2018, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο “ Let`s cross the boundaries of primary education together “.

Η εκπαιδευτική αποστολή πραγματοποιήθηκε από 05 έως 09 Νοεμβρίου 2018 στην πόλη Cakovec όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 17 εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κροατία, και τη Δανία.

Τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά αντιπροσώπευσαν, η κα Πυρώτη Σταυρούλα καθηγήτρια αγγλικών, ο κος Κουτανίτης Γεώργιος καθηγητής μαθηματικών και ο κος Ρίζος Ευάγγελος καθηγητής γερμανικών ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος.

Η συνάντηση ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα 05 Νοεμβρίου με την άφιξη των αποστολών. Συνεχίστηκε την Τρίτη 06 Νοεμβρίου με επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης και με την πρώτη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο σχολείο για jobshadowing (παρακολούθηση μαθημάτων σε διάφορες τάξεις).

Την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου το πρόγραμμα προέβλεπε μια καλύτερη γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή της Medimurje στην οποία το Cakovec είναι η μεγαλύτερη πόλη.

Την Πέμπτη 08 Νοεμβρίου το πρόγραμμα στο σχολείο ήταν αρκετά “γεμάτο”. Σεμινάρια, εργαστήρια, jobshadowing καθώς και συζητήσεις για τις επόμενες δράσεις του προγράμματος βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε, ότι οι όποιες διαφορές στην κουλτούρα αλλά και στις βασικές δομές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των διαφόρων χωρών, δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να βρεθούν αρκετά κοινά στοιχεία καθώς και κοινοί στόχοι αφού το ζητούμενο είναι πάντα η ανάπτυξη δεξιοτήτων, και η εξερεύνηση νέων πεδίων εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου με την αναχώρηση των αποστολών και την επιστροφή στις πατρίδες τους.

Επόμενος σταθμός, Τρίκαλα Φεβρουάριος 2019.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης