Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΤΟΠΙΚΑ03.12.2018 | 1:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Θεωρώντας ότι η δημοκρατία γίνεται τρόπος ζωής στο σχολείο με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και στις διαδικασίες της σχολικής ζωής και στις ευρύτερες θεσμικές διαδικασίες, τα εκπαιδευτήρια «Αθηνά» συμμετείχαν στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης «euroscola» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της περιφερειακής διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι μαθητές κλήθηκαν να συντάξουν ένα δοκίμιο και να εκφράσουν τη δική τους άποψη τόσο για τους τρόπους μέσω των οποίων οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης όσο και για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και τις αρμοδιότητες που χρειάζεται να αναλάβει με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Στο διαγωνισμό, που διενεργήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, συμμετείχαν περίπου 300 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ λυκείου από σχολικές μονάδες που ανήκουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Μεταξύ αυτών συμμετείχαν και μαθητές από σχολεία του Νομού Τρικάλων οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από το 6ο Λύκειο Τρικάλων που σε συνεργασία με την Β/θμια Διεύθυνση και με εθελοντές επιτηρητές διεκπεραίωσαν -στο πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων- τη διαδικασία συγγραφής του δοκιμίου. Τα γραπτά στη συνέχεια με καλυμμένα τα ατομικά στοιχεία των διαγωνιζομένων των σχολικών μονάδων που φοιτούν και των διαγωνιστικών κέντρων, εστάλησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Η διόρθωσή τους έγινε από Επιτροπή εκπαιδευτικών – φιλολόγων στο 4ο Λύκειο Τρικάλων στις 12 και 13/11, ενώ την Τετάρτη 14/12 πραγματοποιήθηκαν οι αναβαθμολογήσεις. Τα ονόματα των 24 επιτυχόντων ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφερειακή Διεύθυνσης και κοινοποιήθηκαν σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Οι εργασίες των μαθητών της Β΄ λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», Βασιλικής Παπαϊωάννου και Ιωάννη Τραπότση αξιολογήθηκαν μεταξύ των καλύτερων από το Νομό Τρικάλων και για το λόγο αυτό οι παραπάνω μαθητές κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τον Νομό Τρικάλων στην ημερίδα που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την 21η Φεβρουαρίου 2019.

Ο σύλλογος καθηγητών και η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρουν τους μαθητές Βασιλική Παπαϊωάννου και Ιωάννη Τραπότση για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό καθώς και τον Φιλόλογο καθηγητή των Εκπαιδευτηρίων κ. Ψαρρή Κωνσταντίνο, υπεύθυνο για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης