Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Τα εκπαιδευτήρια Σακκά στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο Καινοτομίας

ΤΟΠΙΚΑ05.07.2018 | 4:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Σακκά συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Η ιδέα που  παρουσιάστηκε  «Τα δέντρα μας μιλούν» εστίαζε στο πρόβλημα της ανάγκης για πράσινο (δέντρα) στις πόλεις, που όμως έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πόρους και κόστος, όπως και στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων στη υγεία τους, πυρκαγιάς ή στην ανάγκη για συντήρηση (κλάδεμα). Επίσης, εστιάζει στην ανάγκη για καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας των πολιτών.

Η λύση που προτάθηκε ήταν η τοποθέτηση αισθητήρα στα δέντρα, που μετρά την υγεία τους, θα περιέχει πληροφορίες για την ταυτότητά τους και θα καταγράφει το ιστορικό της συντήρησής τους.

Υλοποιήθηκε ένα πρωτότυπο ρομπότ βασισμένο σε Arduino και αισθητήρες υγρασίας, θερμοκρασίας, περιβαλλοντικής πίεσης και φωτιάς, που αλληλεπιδρά με Dashboard παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Σε πλήρη ανάπτυξη, θα επιτρέπει σε πολίτες να αλληλεπιδρούν με τα δέντρα. Το πρωτότυπο συμμετείχε στον τελικό του Μαραθωνίου και παρουσιάστηκε από την ομάδα των μαθητών την Κυριακή 1/7/2018.

Εκπαιδευτήρια Σακκά – «Τα δέντρα μάς μιλούν»

Ομάδα: Ανθοπούλου Ζωή, Καμέα Χρύσα, Κρομμύδας Ευάγγελος, Μπολομύτης Παναγιώτης, Οικονόμου Χρήστος, Πλιάτσικας Απόστολος

Επικεφαλής: Δημοσθένης Σακκάς

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης