Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Τα επόμενα βήματα των Τρικαλινών αγροτών

ΤΟΠΙΚΑ01.02.2024 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δυναμικά συνεχίζουν να πορεύονται οι αγρότες των Τρικάλων, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποίησεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περισσότερο των δέκα ημερών.

Μετά την μαχητική κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων από αγρότες του Δήμου Μετεώρων, την σκυτάλη λαμβάνουν την Παρασκευή οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο ύψος του Ζάρκου. Προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό στη 1 το μεσημέρι, μια μόλις ημέρα πριν την κάθοδο τους στην Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 3-2-24 12:00 μ.μ. ετοιμάζονται να συμμετάσχουν δυναμικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη. Για την καλύτερη συμμετοχή μας δρομολογούνται λεωφορεία: 7:30 από Βασιλική, 8:00 από Τρίκαλα, 8:30 Ζάρκο.

Με αφορμή τις δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες που έχουν κατακλείσει τη χώρα με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα μπλόκα του Ζάρκου και της Βασιλικής Καλαμπάκας που στήθηκαν από τους συναδέλφους της.

Μαζί με αντιπροσωπείες από τα δύο αυτά μπλόκα συμμετείχαν την περασμένη Τρίτη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την στον Παλαμά Καρδίτσας, με εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας. Με βάση τις αποφάσεις για συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα προχωρήσαν σε αποκλεισμό της Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας στο ύψος της Βασιλικής. Την Παρασκευή 2-2-24 προχωρούν σε αποκλεισμό της Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας στο Ζάρκο, ώρα 13:00 μ.μ..

Η «Άνοιξη» καλεί όλους τους φορείς του νομού να δηλώσουν την συμπαράστασή στους στον δίκαιο αγώνα για την επιβίωση, με αποφάσεις αλληλεγγύης, ψηφίσματα, επισκέψεις στα μπλόκα, καθώς και με την οικονομική τους συνδρομή, για τις ανάγκες του αγώνα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης