Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Τα λεφτά δεν φέρνουν πίσω τους ανθρώπους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.07.2018 | 3:46 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Καλά έκανε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των οικογενειών και των  συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις φωτιές.

Άλλο όμως τα μέτρα και άλλο οι ευθύνες που υπάρχουν για το τραγικό αποτέλεσμα των δεκάδων νεκρών και αγνοουμένων.

Δεν μπορούν να συμψηφιστούν ανθρώπινες ζωές με χρήματα. Δεν υπάρχει καν μέτρο σύγκρισης. Δεν μπορεί να γίνει καν συζήτηση. Προσβάλει τη μνήμη των νεκρών και των πόνο των συγγενών.

Με άλλα λόγια όσοι επιχειρήσουν να συγκαλύψουν μέρος των ευθυνών τους με… γενναιόδωρα κονδύλια θα διαπράξουν ατιμία. Με τα  λεφτά δεν εξιλεώνονται.  Πολύ δε περισσότερο όταν αυτά ανακοινώνονται από εκείνους που είχαν (λόγω του θεσμικού τους ρόλου) την ευθύνη για την προστασία αυτών των ζωών. Είναι αυτοί που έπρεπε να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις στον κατάλληλο χρόνο και δεν τις πήραν. Εκείνοι που έπρεπε να μεριμνήσουν για ένα αξιόπιστο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. Εκείνοι που έπρεπε να σχεδιάσουν την αντιμετώπιση του φαινομένου (έστω αυτού του ασύμμετρου) πριν αυτό λάβει τρομακτικές διαστάσεις στέλνοντας στο θάνατο δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες. Είναι εκείνοι που έπρεπε να έχουν ένα σχέδιο εκκένωσης της πληγείσας περιοχής και δεν το κατέστρωσαν ποτέ και εκείνοι που όφειλαν να δώσουν την εντολή την κατάλληλη στιγμή για να φύγουν μακριά από τις πύρινες γλώσσες οι δυστυχείς κάτοικοι της περιοχής.

Όλοι αυτοί, είτε λέγονται υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αρχηγοί ή και διοικητές πυροσβεστικής και επικεφαλής πολιτικής  προστασίας οφείλουν να φύγουν εδώ και τώρα. Είτε να παραιτηθούν, με ή χωρίς τσίπα, είτε να τους διώξουν από τις καρέκλες τους. Τελεία και παύλα. Τα λεφτά  όσα κι αν είναι αυτά  δεν θα σκεπάσουν τις αμαρτίες τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης