Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ08.03.2023 | 6:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για το δυστύχημα των Τεμπών για το ότι δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε, ζήτησε ο νέος υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις παρεμβάσεις που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, στην επόμενη ημέρα, στον τρόπο επανεκκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Ο υπουργός Υποδομών αναφερόμενος στην επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων σημείωσε πως «είναι σημαντικό να μπορέσει ο σιδηρόδρομος να ξεκινήσει εκ νέου και να μην περιμένουμε ολόκληρη την τεχνολογική αναβάθμιση. Η επανεκκίνηση θα γίνει μόνον υπό όρους απόλυτης ασφάλειας. Θα αναβαθμίσουμε το επίπεδο ασφάλειας . Για το υπόλοιπο διάστημα θα λειτουργήσουμε με δύο σταθμάρχες ανά σταθμό αλλά αυτό θα σημάνει μείωση του μεταφορικού έργου» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων, υπογράμμισε ότι θα υπάρχει ένα πλαίσιο εκ μέρους της κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων και θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα και όχι μόνο αυτό των αποζημιώσεων.

Επίσης, θα υπάρξει αντικατάσταση της διοίκησης ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ καθώς οι παραιτήσεις έχουν τεθεί στη διάθεση του πρωθυπουργού και θα γίνει η αντικατάσταση τις επόμενες μέρες. «Θα προχωρήσουμε με τις νέες διοικήσεις σε ταχεία επανέναρξη των δρομολογίων», είπε.

Ο υπουργός μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 217 ατόμων, η οποία έχει φτάσει ήδη στη φάση της αξιολόγησης.

Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε στη συνέχεια για την εκπαίδευση του προσωπικού και ειδικά των σταθμαρχών. Εξάλλου, τόνισε ότι θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση ένα αυστηρότερο πλαίσιο για τις δολιοφθορές στον σιδηρόδρομο, όπως τις κλοπές.

Αναφορικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ότι θα πάει μέχρι τέλους και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναβαθμιστεί και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης