Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Τα παιδιά δημιουργούν και προβληματίζονται

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.04.2019 | 12:27 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Έκθεση ζωγραφικής, ιχνογραφημάτων και κατασκευών από μαθητές σχολείων της πόλης (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείου) εγκαινίασε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων.

Το θέμα αυτής της πνευματικής – καλλιτεχνικής δημιουργίας αφορά την αλληλεγγύη προς όλα τα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο και τις καταστροφικές του συνέπειες, αλλά και προς εκείνα τα παιδιά που βιώνουν την «ειρήνη» κάτω από την απειλή των όπλων (π.χ. Παλαιστίνη).

Χαρακτηριστική υπήρξε, η φωτογραφία του παιδιού μπροστά στο Ισραηλινό τανκ, που με τη σφεντόνα του και με πέτρες από τα χαλάσματα των βομβαρδισμών αντιστέκεται, επαναφέροντας στη μνήμη μας, τους στίχους του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης, Μ. Νταρουίς: «τίποτε δεν μου απέμεινε να χάσω – ελεύθερος πλάι στην ελευθερία μου – και με το αύριο στο χέρι μου…».

Η έκθεση διοργανώνεται και στην πόλη μας για 5 συνεχή χρονιά και προσδοκεί στο φέρει κοντά τα παιδιά στις Τέχνες, να σκεφτούν και να προβληματιστούν για τις συνέπειες του πολέμου στο κόσμου, όπως και να μεταφέρει το μήνυμα της Ειρήνης στον πλανήτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πέραν των άλλων περιελάμβανε παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κοσμά Παναγιώκα, παρουσίαση δρώμενου από μαθητές εμπνευσμένου από τον αγώνα των παιδιών της Παλαιστίνης, δημοτικούς χορούς και τραγούδια από το παιδικό συγκρότημα «Η Τρίκκη», μουσικά κομμάτια από τους Χάρη Καραμπέρη (φωνή), Στέλιο Βαλδούμα (πιάνο) και Δημήτρη Λατσάρα (κιθάρα).

 
 

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε το 1ο School Festival αφιερωμένο στην Παγκόσμια Μέρα ενάντια στο Ρατσισμό, όπου οι μαθητές των σχολείων της περιοχής συμμετείχαν μέσα από ομάδες (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, φωτογραφίας κ.λπ.) και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης