Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Τα σχολεία που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ25.08.2018 | 1:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για τα σχολικά γεύματα που θα χορηγούνται σε μαθητές κατά τη νέα σχολική χρονιά. Η απόφαση προβλέπει την επέκταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», καθώς και την τροποποίηση διατάξεων που περιλαμβάνονται σε προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν α) στα όργανα υλοποίησης του προγράμματος και τις αρμοδιότητές τους, και β) στη διαδικασία αποστολής πρακτικού ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υ.Α., το πρόγραμμα θα υλοποιείται στα σχολεία με ευθύνη:

α) του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

β) του/των Συντονιστή/ών του προγράμματος σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

γ) των Διευθυντών, και

δ) του Διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» θα υλοποιηθεί σε 954 σχολικές μονάδες της χώρας μεταξύ αυτών στα εξής σχολεία των Τρικάλων : 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΙΝΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΧΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ, 18ο Δ/Σ Τρικάλων, 17ο Δ/Σ Τρικάλων, 9ο Δ/Σ Τρικάλων, 22ο Δ/Σ Τρικάλων.

Ζητούμενο βέβαια αυτή τη χρονιά να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στα Τρίκαλα, μιας και κατά την περσινή σχολική χρονιά είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση, και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Τελικά, οι μαθητές των ενταγμένων σχολείων δεν έλαβαν ποτέ γεύματα κατά το περσινό σχολικό έτος ελπίζοντας ότι φέτος η αδικία θα αποκατασταθεί και τα όποια προβλήματα προκύψουν θα λυθούν από πλευράς των αρμόδιων υπουργείων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης