Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Τα σενάρια για τις τρικαλινές ομάδες μπάσκετ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ12.05.2020 | 11:23 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Οι διακοπές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων μπάσκετ φέρνουν νέα δεδομένα στο προσκήνιο, τα οποία αφορούν και τους τρικαλινούς συλλόγους

Η μοναδική ομάδα που αισθάνεται αυτή την ώρα σιγουριά είναι ο Αίολος, από την άποψη ότι έχει τερματίσει πρώτος στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και κατ’επέκτασιν παίρνει την άνοδο για την παραπάνω κατηγορία, ότι και αν συμβεί.

‘Ετσι οι άνθρωποι του συλλόγου μπορούν να κάνουν τα πλάνα τους για τη Β’ Εθνική κατηγορία.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τους ‘Ικαρους, οι οποίοι στον ίδιο όμιλο τερμάτισαν πέμπτοι, αλλά μέσω υπομνήματος στην ΕΟΚ ζητούν να καταλάβουν την τρίτη θέση και αυτό, διότι όπως τονίζουν η θέση τους είναι πλασματική, καθώς έκαναν το ρεπό του δευτέρου γύρου, σε αντίθεση με Γιάννενα και Μελίκη.

Εάν τελικά οι κιτρινόμαυροι καταλάβουν την τρίτη θέση, έχουν πολλές πιθανότητες ανόδου και εκείνοι στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ ακόμη και πέμπτοι να είναι, η διαφαινόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών με τη δημιουργία ενός ακόμη ομίλου στη Β’ Εθνική θα τους φέρει όπως και να έχει στην παραπάνω κατηγορία.

Οπότε θα περιμένουν τις εξελίξεις και αναλόγως θα δουν εάν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται.

 

Πιο πολύπλοκα τα πράγματα για Α.Ο.Τ, Γόμφους

 

Ερωτηματικό αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα ερασιτεχνικά μπασκετικά πρωταθλήματα. Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε και εδώ για οριστική διακοπή, αλλά από την ώρα που η ομάδα που ανέρχεται από την Α1′ ΕΣΚΑΘ στη Γ’ Εθνική προκύπτει μέσα από πολλαπλά μπαράζ κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει κάτι με σιγουριά.

Γόμφοι και Α.Ο Τρίκαλα είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι καθώς αμφότεροι με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία θα είναι μέσα στα πλέι  οφ ανόδου.

Εάν ισχύσει και εδώ ο ξαφνικός θάνατος ερωτηματικό αποτελεί το πως θα βγει η ομάδα που θα πάρει την άνοδο. Ωστόσο και εδώ υπάρχει σενάριο αναδιάρθρωσης της Γ’ Εθνικής με περισσότερους ομίλους που ίσως να φέρει πιο πολλές από μία ομάδες στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Θα χρειαστεί και εδώ αρκετός χρόνος για να δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει.

 

*Μέσα σε όλα τα παραπάνω κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες και ένα σενάριο που θέλει ομάδα του νομού να ενδιαφέρεται για το ΑΦΜ άλλου θεσσαλικού σωματείου που ενδεχομένως να μην κατέλθει τη νέα σεζόν, προκειμένου να πάρει τη θέση του σε υψηλότερη κατηγορία.

Αν ισχύει ή όχι θα φανεί στο προσεχές μέλλον.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή