Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

«Τα σκουπίδια στους δρόμους» στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ07.07.2018 | 1:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Στο χαιρετισμότου,ο Τομεάρχης Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας ανέδειξε την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να μην επιλύει τα προβλήματα αλλά να τα αφήνει διογκωμένα για τους επόμενους.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της  αδράνειας και της ανεπάρκειας της Κυβέρνησηςαποτελεί η περίπτωση της Κέρκυρας, όπου χιλιάδες τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους εξαιτίας των βουνών που σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανήκει στοΣΥΡΙΖΑ,αφού ακύρωσαν με «πανηγυρισμούς» το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων που ήταν έτοιμο προς υλοποίηση από την Νέα Δημοκρατία, αδράνησε επί τρεισήμισι χρόνια οδηγώντας το σύνολο του Νησιού σε αδιέξοδο και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Ο κ. Σκρέκαςτόνισε, ότι «μετά την Κέρκυρα ακολουθεί το Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου Κυβέρνηση και Περιφέρεια ακολουθούν την ίδια πρακτική ακυρώνοντας τα έργα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και υιοθετώντας ένα ανεδαφικό και αίολο σχεδιασμό με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει πραγματοποιηθεί τίποτα και να βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν. Η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν λάβουμε υπόψη ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα βρεθείσε πλήρηκορεσμό τους πρώτους μήνες του 2019, οπότε χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών θα συσσωρεύονται στους δρόμος με σοβαρό κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς, ανάλογα προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα, κατέληξε».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προτάσεις εξειδικευμένων στελεχών και εμπειρογνωμόνων πάνω στο επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτωνώστενα συν-διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επιστήμονες και στελέχη από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανέπτυξαν τις σύγχρονες θέσεις, τις προοπτικές και τιςλύσεις στο καίριο πρόβλημα των αποβλήτων. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων,της περιβαλλοντικής νομοθεσίαςκ.α..

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εντάξει στις βασικές αρχές της, την Κυκλική Οικονομία για μια βιώσιμη ανάπτυξη ώστε να επιτύχουμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης