Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Τα θέματα της Χημείας έκαψαν τους υποψηφίους

ΤΟΠΙΚΑ14.06.2019 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Το πρωί της Παρασκευής οι υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια επέστρεψαν στα 13 εξεταστικά κέντρα του νομού προκειμένου να διαγωνιστούν στα μαθήματα των Λατινικών, της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Ωστόσο για το σύνολο των υποψηφίων που διαγωνιζόταν στο μάθημα της Χημείας, οι τελευταίες ώρες των πανελληνίων έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα θέματα των πανελληνίων χαρακτηρίστηκαν τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας, πολύπλοκα που απαιτούσαν αρκετό χρόνο για να απαντηθούν, με αποτέλεσμα η πικρία των υποψηφίων να είναι έντονη κατά την έξοδο τους από τα εξεταστικά κέντρα.

Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα. Από το νομό Τρικάλων δήλωσαν συμμετοχή 1.018 υποψήφιοι, από τους οποίους προσήλθαν να εξεταστούν 987 υποψήφιοι, απόντες 31, με την αποχή να κυμαίνεται στο 3,05%.

Κι αν τα θέματα της Χημείας άφησαν πικρία δεν συνέβη το ίδιο με εκείνα των Λατινικών και των ΑΟΘ.

Εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ήταν τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ζητήθηκε από τους υποψήφιους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δε δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης. Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δε δημιουργούσε καμία δυσκολία με τους καλά προετοιμασμένους μαθητές να προσεγγίζουν εύκολα το άριστα.

Σαφέστατα και κλιμακούμενης δυσκολίας χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Οι ασκήσεις χαρακτηρίστηκαν απαιτητικές μιας και απαιτούσαν εφαρμογή γνώσεων τύπων από όλο το φάσμα της ύλης.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 18 Ιούνη με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020